Blev 84 år: Hitlers alligator død

Dyreliv
Alligatoren Saturn har muligvis tilhørt Hitler personligt. Nu er den død. (Foto: Ritzau Scanpix/Facebook)

Saturn overlevede 2. Verdenskrig i Berlin. Nu er krybdyret død i Rusland

Det er muligvis den sidste overlevende fra Hitlers inderkreds, der er død. Hårdnakkede rygter siger i hvert fald, alligatoren Saturn tilhørte den tyske diktator personligt.

Fakta er i hvert fald, at britiske tropper fandt alligatoren i Berlins ruiner, da 2. verdenskrig netop var overstået. Saturn blev overleveret til de russiske tropper og fragtet til Moskva, hvor den boede i den lokale zoologiske have frem til sin død.

Men alligatoren begyndte sit liv næsten på den modsatte side af jorden. Den blev født i frihed i Mississippi i 1936, men blev fanget og sendt til Berlin.

I årene før krigen blev alligatoren en stjerne-attraktion i Berlins Zoologiske have, og rygterne siger altså, at den også indgik Adolf Hitlers personlige samling af kæledyr. Om det er sandt, blever nok aldrig bevist, men ifølge dyrlæge i Moskvas zoo, Dmitry Vasilyev, er der ingen tvivl om, at Føreren beundrede reptilet.

Det er også lidt af et mysterium, hvad der egentlig skete med Saturn, da bombningen af Berlin for alvor tog fart i 1943. En teori lyder på, at Saturn overlevede i kældre og kloakker. En anden teori fortæller, at Saturn indgik i en top-nazists menageri.

Men siden 1946 har den haft sit hjem i Moskva, og var den ældste beboer i haven. Men Det har gennem årene været tæt på at gå helt galt for Saturn. I 1980’erne faldt et stykke af betontaget ned og var tæt på at ramme dyret, og senere måtte det havde omfattende medicinsk behandling, da en ubehagelig gæst smed en stor sten i hovedet.

Saturn overlevede det hele – og nåede endda at opleve 75 året for nazi-Tysklands fald tidligere i denne måde. Men nu er alligatoren død af naturlige årsager – Saturn blev 84 år gammel.