Bitter prins Henrik og skilsmisseramt Alex: Her er Kongehusets møgsager i 2015

2015 har ikke været det bedste år for kongehuset.
Er dronning Margrethe den eneste, som for alvor forsøger at holde sammen på den kongelige familie?
Er dronning Margrethe den eneste, som for alvor forsøger at holde sammen på den kongelige familie? FOTO: Scanpix

Det går op og ned i alle familier, og sådan er det også for kongehuset. Der er gode tider, og der er dårlige tider, men har 2015 været et ekstra skidt år for det royale hus?

Det mener flere, og ugebladet HER&NU har derfor samlet en lille optegnelse over de kongelige sager, som i årets løb har fået ekstra meget omtale.

Vi har samlet de fire største sager her:

1. Henrik skælder ud

Prins Henrik VIL være konge. Det har han sagt før, og i 2015 fik han da lige fyret bemærkningen af igen. Først under et pressemøde med hollandske journalister, hvor hans hustru dronning Margrethe til sidst måtte stoppe ham.

Senere gav han udtryk for samme holdning i den franske avis Le Figaro, og som om det ikke var nok slinger i valsen fra prinsegemalens side, droppede han dernæst den store fejring af dronning Margrthes 75-års fødselsdag.

Prinsegemalen var blevet syg, angiveligt med influenza, men oven i en i forvejen presset situation gjorde sygemeldingen ikke hans ry bedre, og det hjalp heller ikke på det, at Henrik ganske kort efter fejringen rejste til Venedig på rekreation.

2. Marie og Joachim sælger ud

Prins Joachim og hans daværende hustru Alexandra fik i sin tid hele 13 millioner kroner i folkegave, så han kunne sætte sit nye hjem, Schackenborg Slot, i stand. Det blev givet med tanke på, at det skulle være parrets hjem, og det har det været i en årrække.

Men i år solgte Joachim og prinsesse Marie slottet, flyttede fra Møgeltønder til hovedstaden og har dermed sørget for, at den kongelige familie ikke længere er fast repræsenteret i det jyske.

3. Henrik må opgive sin livsdrøm

Det har altid været prins Henriks forhåbning, at enten prins Frederik eller prins Joachim ville overtage vinproduktionen på hans franske vinslot Chateau de Cayx. Men sådan skulle det ikke gå.

Derfor opgav prinsegemalen i foråret og droppede sit livsværk som vinbonde.

- Jeg er lidt overrasket. Jeg ved ikke, hvorfor hverken Frederik eller Joachim har lyst til at beskæftige sig med vin. Det virker ellers på mig som om, at Joachim og hans hustru, Marie, holder meget af Frankrig, naturen og livet på landet, så det ville være oplagt, at han ville tage sig af Cayx, sagde Henriks bror, Etienne de Monpeza, dengang til BT.

4. Endnu en skilsmisse

Hun er godt nok skilt fra prins Joachim, men får stadig en pæn sum penge hvert år for sit korte ægteskab med dronningens yngste søn. Alexandra er stadig en del af familien, har to sønner med Joachim, og det har derfor stadig en vis betydning, hvad hun laver i privatlivet.

Derfor har det heller ikke været morsomt for kongehuset, at Alexandra i år meldte ud, at hun og ægtemanden Martin Jørgensen skulle skilles. Det har ikke gjort sagen bedre, at det er sket under stort ståhej og bitterhed, som er blevet gengivet i medierne. 

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.