Bitter kendisstrid: Nu har domstol udsat sag mellem Friis og Aura

Med en amerikansk afgørelse om, at udsætte den spektakulære retssag mellem Skype-milliardæren og sangerinden Aura Dione, har den danske sangerinde taget et stik hjem.
(Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Den californiske retssag mellem Skype-milliardæren Janus Friis og sangerinden Aura Dione er udsat i seks måneder.

En amerikansk domstol har sat sagen mellem Skype-milliardæren Janus Friis og sangerinden Aura Dione på stand by.

Det skete ifølge Ekstra Bladet blandt andet med ordene:

- Domstolen har inddraget vigtigheden af at afskrække fra at indlede flere søgsmål, der er designet til at plage en knap så begunstiget modpart.

Afgørelsen kommer efter at domstolen i Californien har besluttet at lade sagen vente, indtil en dansk domstol har afgjort, hvem der har kontrollen over det danske moderselskab, der ejer No Hustlers Inc.

No Hustlers Inc. er Aura Diones selskab, men det er også det, som har anlagt sag med påstand om, at hun brugte firmaet til personlige udgifter.

Janus Friis har ifølge Ekstra Bladet stævnet Aura omkring en generalforsamlingsbeslutning, der smed hendes tidligere advokat ud af firmaet, som Friis ønsker pant i, da han i en anden sag har krævet 15 millioner kroner tilbage af Aura, som han mener har lånt de mange penge.

- Indtil videre er den (sagen i Californien, red.) blevet udsat i seks måneder. Dommeren forstod og accepterede vores påstand om, at det først skal afgøres, hvem der kontrollerer det danske selskab. At det afgør, om sagen i Californien skal fortsætte, siger den New York-baserede advokat Gregory Smith, der kører de amerikanske sager for Aura, til Ekstra Bladet.

No Hustlers Inc. er dermed nøglen til om Janus Friis får held med, at tage sejren hjem i striden som tog fart i efteråret 2015.

I alt er der over 21 millioner danske kroner i spil for Aura Dione.

Dertil kommer at Aura Dione risikerer en udeblivelsesdom for ikke at møde op til retssagerne. En sådan dom kan koste hende bøder på op mod halvanden million dollars, hvilket er tæt på 10 millioner danske kroner.

Sagen mellem Janus Friis og Aura Dione i uddrag

September 2015: Janus Friis lægger sag an mod Aura Dione ved en domstol i Los Angeles. Her kræver han en forlovelsesring til 3.146.065 kroner tilbage.

Janus Friis kræver desuden mere end to millioner kroner retur for andre udgifter.

Det samlede krav løber op i 6,6 millioner kroner.

Parret slås også om ejerskabet af en lejlighed på Sankt Annæ Plads i København.

Janus Friis mener desuden, at Aura Dione i 2012 har underskrevet lånedokumenter til en værdi af 15 millioner, som hun senere skulle have indfriet. 

Kilde: Ekstra Bladet