Bitcoins kvaler fortsætter og giver laveste kurs i et år

FILE PHOTO: A collection of Bitcoin (virtual currency) tokens are displayed in this picture illustration (Foto: Benoit Tessier/Reuters)

Kryptovalutaen Bitcoin er fortsat i retræte. Tirsdag falder kursen til et niveau ikke set i over et år.

Kryptovalutaen Bitcoin falder tirsdag til under 5000 dollar for første gang siden oktober 2017. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Bitcoin fik ualmindeligt meget opmærksomhed sidste vinter, hvor dens værdi steg og steg. Den nåede over 20.000 dollar i december 2017.

Kryptomanien hærgede og nyslåede virtuelle millionærer fik taletid på tv-skærme verden over

Men siden da gik det hurtigt den anden vej. Allerede i januar var værdien omtrent halveret og siden da er prisen for en bitcoin langsomt blevet lavere og lavere.

Tirsdag får Bitcoin og dusinvis af andre kryptovalutaer endnu et drag over nakken. Bitcoin er faldet med små 10 procent til 4958 dollar ifølge Bloomberg mens Ethereum dykker over 10 procent.

Dagens fald kommer efter, at de amerikanske myndigheder har slået ned på to kryptovalutaers skabere for ikke at registrere dem som værdipapirer. De er samtidig blev dømt til at refundere købere.

Det har givet yderligere næring til frygten for, at regeringer verden over vil regulere kryptovaluta langt mere, end de gør nu.

Men faldet i kryptovalutaerne er langvarigt.

- De fleste kryptovalutaer har været overvurderet i et meget langt stykke tid. Det er svært at nævne én årsag til det seneste fald, men det føles som det omvendte af sidste år.

- Der væltede det ind med penge, fordi folk var bange for at gå glip af stigninger. Nu vælter det ud, da investorerne fornemmer panik, sagde Samson Mow, strategisk direktør hos Blockstream Corp., til Bloomberg allerede i august.

Grundlæggende er kryptovalutaer linjer af computerkode, der bliver digitalt underskrevet, hver gang de handles.

Bitcoin er den mest kendte og ældste kryptovaluta. Men der findes over 1000 andre i dag, som bygger på en teknologi kaldet blockchain.

/ritzau/