Billede afslører: Prins Philips danske forbindelse
Prins Philip af Storbritannien kom til verden som prins af Danmark og Grækenland. Foto: Handout/Reuters
Prins Philip af Storbritannien blev født som prins af Danmark og Grækenland. En ny udstilling skal vise forbindelsen mellem det britiske og det danske kongehus.

Dronning Elizabeths mand, prins Philip, blev i 1921 født som prins af Danmark og Grækenland, men er i dag prins af Storbritannien og gift med den britiske monark.

Prinsens danske relation kommer til udtryk på et nyt portrætmaleri, som netop er blevet lanceret.

På portrættet står den 96-årige royale gemal, som er oldebarn til danske kong Christian 9., i The Grand Corridor på Windsor Castle i England og bærer Elefantordenen, som er den højeste orden inden for det danske kongehus.

Maleriet er malet af den australskfødte kunstmaler Ralph Heimans, som også har malet et maleri af sin royale landsmand kronprinsesse Mary.

Maleriet skal udstilles på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, der ligger i Hillerød, som en del af en retrospektiv udstilling af Ralph Heimans værker.

En del af udstillingen skal vise de historiske og kulturelle forbindelser mellem de kongelige familier i Danmark og i Storbritannien.

Det britiske kongehus har delt et billede på Instagram af maleriet af prins Philip. Se det her: https://www.instagram.com/p/Bcjq4iWgAfD/?taken-by=theroyalfamily

/ritzau/