Bevæbnet gidseltager anholdt i Paris
Sidste blev fire gidsler dræbt under en gidseltagning i et supermarked i Paris. Foto: Francois Mori/AP
En bevæbnet mand, der havde taget gidsler på et postkontor nær Paris, er anholdt. Alle gidsler er uskadt.

Et gidseldrama i en forstad til Paris fredag endte ublodigt, da fransk politi kunne anholde en bevæbnet og tilsyneladende sindsforvirret mand, som havde taget gidsler på et postkontor.

Ingen af gidslerne er kommet noget til under det timelange drama, oplyser politiet ifølge flere franske medier.

Manden overgav sig til politiet efter at have holdt to personer som gidsler, oplyser politiet.

Motivet bag gidseltagningen er endnu ukendt, men det har tilsyneladende ikke noget at gøre med sidste uges angreb mod den satiriske ugeavis Charlie Hebdo.

Sikkerheden er forhøjet i og omkring Paris efter sidste uges angreb mod Charlie Hebdo og et jødisk supermarked, som i alt kostede 17 personer livet.

Franske medier skrev kort efter middag, at manden holdt to eller tre personer som gidsler på postkontoret, mens et par andre gidsler skulle være frigivet, skrev avisen Le Figaro på sin hjemmeside.

Kilder sagde til avisen, at manden var bevæbnet med et "krigsvåben". Ifølge radiostationen RTL var gidseltageren i besiddelse af et Kalasjnikov-gevær, en pistol og flere granater.

Politiet oplyste til AFP, at manden talte usammenhængende, og France Info skrev, at der var tale om en mentalt ustabil person.

Ifølge AFP lykkedes det flere af kunder på postkontoret at flygte fra gidseldramaet, der begyndte kort før klokken 13.

Politiet havde afspærret området, tilkaldt specialstyrken og sendt en helikopter i luften, der fra oven holder øje med udviklingen.

/ritzau/