Betonarbejder: Jeg bliver harm over politikernes dobbeltjob

Jannik Juul Nielsen, 33, fra Slagelse.
 
Uddannelse: Bygningstruktør(betoner)
Civilstatus. Gift 
Børn 2
Parti: Socialdemokratiet 
 
Jeg blogger om politik. Erhvervsmæssige problematikker. Og den voksende ulighed i vores samfund. Jeg ønsker et mere lige samfund og flere faglige stemmer i den offentlige debat. 

FULD LØN. Score kassen og blive hjemme fra jobbet, med fuld løn, det lyder jo næsten som drømmejobbet i nogens øre. Vi kender det jo alle sammen og har prøvet det før, at chefen ringer mandag morgen og siger "at i dag behøver du ikke at komme på job, men du vil naturligvis få fuld løn for hele dagen". Nej ikke ligefrem vel?

I dag oplever vi desværre i langt større grad end før, at danskerne må have to job, for at kunne klare hverdagen rent økonomisk. Så for at få det hele til at hænge sammen, bliver de simpelthen nødT til at have to job, af nød og ikke af lyst. Så nej det er ikke en verden som vi almindelige borger kender til.

Derfor bliver jeg også harm over at jeg gang på gang, kan læse hvordan politikerne dobbeltjobber og honoreres herefter, uden at være tilstede. Det handler ikke om misundelse, for jeg er sikker på at mange af de lokale politikere, som vi har stemt på ude i vores 98 kommuner, gør et rigtig godt stykke arbejde til hverdag, når de engagerer sig i lokalsamfundet.

Byrådskandidaterne

Jannik Nielsen (Soc.dem.) er én af de ni lokalpolitikere, som vil blogge på Avisen.dk frem mod kommunalvalget. De ni politikere kommer fra de ni partier, der er repræsenteret i Folketinget.

Bloggerne vil først og fremmest skrive om emner, der handler om beskæftigelse, jobskabelse og arbejdsvilkår set med kommunale og regionale øjne. 

De er ikke professionelle politikere, men har alle et ståsted, hvor de i deres hverdag oplever danskernes arbejdsliv på nærmeste hold.

UDVID

Men for at kunne engagere sig kræver det tiden og viljen til det. Jeg mener ikke at det er muligt at kunne passe sine politiske forpligtelser over for dem, som der har stemt på dig, hvis du skal side i flere større ting, på samme tid, for så vil dit engagementet falde et af stederne med tiden.

DIN EGEN LYKKES SMED. Det er især Dansk Folkeparti, der benytter sig af dobbeltmandater. Da partiet pt. har sat sig på 16 ud af de 22 nuværende dobbeltmandater (kilde Avisen.dk). I Avisen.dk fra fredag den 27. oktober 2017 kan jeg da også se, at det udelukkende er de liberale partier fra højrefløjen der lever af dobbeltmandater. Så de liberale partier lever i den grad op til deres egne holdninger, om at man er sin egen lykkes smed og rager det ene vederlag efter det andet til sig.

Tomme stole ved byrådsmøderne rundt omkring i landet, er da hellere ikke noget der hører til sjældenhederne desværre. Dette sås da også ved mandagens byrådsmøde Den 30.10.2017 i Slagelse, hvor flere stole stod tomme hen. Når så de politikere, der har dobbeltmandater, dukker op, så falder de desværre også kraftig igennem på den negative måde.

I en sag om en ekstra bevilling til vejreguleringen af trafikale udbedringer tæt ved den lokale skole, kunne Henrik Brodersen, som både sidder i folketinget og byrådet for DF, bruge over en time på byrådsmødet på at underholde med at projektet ville løbe op i mindst 250.000 kr. selvom Steen Olsen (lokal byrådspolitiker) fremlagde samme projekt til en størrelsesorden på imellem 15.000 og 25.000. Dette viser mig, at der mangler engagement for lokalområdet.

TÆNK DIG OM. Jeg støtter ikke dobbeltmandater og jeg mener at det direkte bidrager til den voksende mistillid vi ser overfor vores i dag folkevalgte politikere. Det er også her, at levebrødspolitikerfænomenet er kommet ind i vores erindringer. Jeg mener ikke det skal være muligt at kunne side både i folketinget og det lokale byråd samtidig, fordi så er det, at vi kommer til at se mennesker, der sidder i div. lønnede udvalg, mere af navn ind af gavn.

Mit råd frem til kommunevalget skal være, at du skal tænke dig rigtig godt om, før du går over og stemmer på et parti eller en person, som du mener skal varetage dine interesser i lokalsamfundet. Fordi hvorfor stemme på en, der alligevel ikke er til stede, eller som ikke deler dine interesser lokalt. Stem derfor personligt, ved kommunevalget den 21. november.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.