Betjente på julearbejde får hilsner: "Det er rart, at folk tænker på os"

På Facebook har mange sendt en julehilsen til de betjente, der er på arbejde juleaften.
Betjentene hos Nordsjællands Politi får både julehilsner og tak på Facebook.
Betjentene hos Nordsjællands Politi får både julehilsner og tak på Facebook. Colourbox

Julehilsnerne er strømmet ind til de betjente hos Nordsjællands Politi, der passer biksen juleaften.

På Facebook opfordrede politiet i forgårs til, at folk sendte julehilsner til de julearbejdende betjente. Og det har mange benyttet sig af.

Mere end 600 har i skrivende stund sendt en julehilsen i politiets retning.

- Tak til alle de dejlige betjente som passer på os. I skal vide at trods et mere og mere krævende arbejde, hvor i møder mere og mere modstand, så er vi mange her ude der støtter op om jer og er glade for at i møder på job hver dag, skriver Helen blandt andet.

Og hun langt fra den eneste, der både sender en hilsen og en tak. Anika skriver:

- Vores dejlige helte i uniform ønskes en glædelig jul! Tak, fordi i knokler for at hjælpe og beskytte os og tak, fordi i er så uselviske og arbejder juleaften for at passe på vores skønne lille land Humørikonet smile i bliver slet ikke værdsat nok, men jeg håber at i ved at mange af os sætter stor pris på hvad i gør. Rigtig glædelig jul!

Også kollegerne fra politiet i det nordvestlige Skåne har sendt en hilsen til de danske kolleger.

- God Jul och Gott Nytt År önskar kollegorna på andra sidan sundet!, lyder det.

SEND JULEHILSNER TIL BETJENTENE PÅ ARBEJDE JULEAFTEN På torsdag er det juleaften. For mange betyder det jul i...

Opslået af Nordsjællands Politi på 22. december 2015

Og det varmer, når folk sender en venlig tanke.

- Det er rigtig sødt af folk, og det er rart, at der er nogle, der tænker på os, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Hans Jakob Rechendorff, til Avisen.dk.

En anderledes arbejdsdag

Det er en lidt anderledes arbejdsdag, som betjentene møder ind til den 24. december. Det afslører Nordsjællands Politi også på Facebook.

- Når tjenesten tillader det, mødes folk på skift og ønsker hinanden en glædelig jul. På politistationerne bliver der serveret både and, flæskesteg og alt, hvad der hører til. Efterfølgende er der slik og julegodter, lyder det blandt andet.

Og så er det tydeligt at mærke, hvornår folk sætter sig til julebordet. Det sænker julefreden sig nemlig, fortæller politiet, der også kan mærke, når den fortager sig senere på aftenen.

De typiske sager, som betjentene skal håndtere juleaften, er iøvrigt spritkørsel, husspektakler, slagsmål og uorden i nattelivet samt færdselsuheld på grund af glatte veje. Senere på aftenen kommer de første anmeldelser om indbrud.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.