Betjent udskrev fup-bøder: Stak pengene i egen lomme
En 35-årig politibetjent risikerer at miste sit job, hvis han onsdag bliver kendt skyldig i at have udskrevet bøder til udenlandske trafikanter og derefter at stikke pengene i egen lomme. Foto: Politiet/free
Betjenten fortæller i retten, at han arbejdede sort som flyttemand, mens han var på arbejde ved politiet.

Det var på grund af dårlig privatøkonomi, at en politibetjent fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi udskrev en række færdselsbøder til udenlandske bilister og stak pengene i egen lomme.

Det fortæller den 35-årige politibetjent onsdag i Retten i Næstved, hvor han sidder tiltalt for mindst 16 gange at have kørt i politiets køretøjer og opkrævet færdselsbøder fra udlændinge.

- Kan du huske første gang, du stak nogle penge i egen lomme, som skulle have været i statskassen?, spørger anklager Mads Frandsen den tiltalte.

- Nej, det eneste, jeg kan huske, er, at jeg fik denne tanke om, at med disse penge kunne vi leve og få mad derhjemme, siger den tiltalte og fortæller hvordan de økonomiske problemer vejede tungere end den dårlige samvittighed.

- Alt er flydt sammen i mit hoved vedrørende perioden på de to år, hvor dette foregik. Alting var ad helvede til. Vi kunne dårligt betale huslejen til sidst. Den her sag har jo fyldt mit sind. Det her er - eller var - mit drømmejob, fortæller den tydeligt berørte betjent.

Betjenten fortæller, at han på grund af den skrantende økonomi også arbejdede sort som flyttemand, mens han var på arbejde ved politiet.

- Jeg flyttede i arbejdstiden uden at afspadsere og blev aflønnet på en måde, jeg også vidste var forkert.

Den 35-åriges jævnaldrende kæreste er også tiltalt i sagen. Hun er anklaget for at have tilskyndet til lovovertrædelserne ved at have udvekslet kodede SMS'er med kæresten om de falske bødeforlæg og have fået del i pengene.

De kreative bødeopkrævninger fandt sted fra juni 2013 til februar 2014, hvor betjenten ifølge anklageren stoppede udenlandske færdselssyndere og fik dem til at betale bøder kontant.

Alt i alt er politimanden tiltalt for at have opkrævet bøder for 27.700 kroner, og dertil kommer 4500 svenske kroner.

Manden erklærer sig skyldig i tre tilfælde af at have udskrevet bøder og have beholdt pengene.

Hvis han er skyldig, har han udnyttet en særlig mulighed for kontante bødebetalinger, som gælder for udenlandske trafikanter i Danmark, og han står til at miste sit job hos politiet.

/ritzau/