Bestyrelsesformand trækker sig efter skandale
Henrik Ramlau-Hansen var i en årrække en af de absolutte topfolk i Danske Bank, da han besad posten som finansdirektør. Siden blev han bestyrelsesformand for Finanstilsynet, en post han nu forlader, fordi Berlingske har afdækket, at Danske Bank var involveret i hvidvask. Foto: Malte Kristiansen/arkiv/Scanpix
Henrik Ramlau-Hansen trækker sig som formand for Finanstilsynets bestyrelse. Det bekræfter Finanstilsynet over for Ritzau.

Henrik Ramlau-Hansen trækker sig som formand for Finanstilsynets bestyrelse. Det bekræfter Finanstilsynet over for Ritzau.

Ramlau-Hansen er tidligere finansdirektør i Danske Bank.

Hans afgang fra Finanstilsynet kommer, efter at Finanstilsynet har tildelt Danske Bank en stribe påbud og påtaler i en sag om hvidvask i bankens estiske afdeling.

Ifølge Berlingske Business forlader Ramlau formandsposten i Finanstilsynet, fordi der ikke må herske den mindste tvivl om Finanstilsynets position.

- Finanstilsynets kritiske rapport af Danske Banks håndtering af en række forhold i Estland er på sin vis det bedste bevis på Finanstilsynets uafhængighed, udtaler Ramlau-Hansen ifølge Berlingske i en pressemeddelelse.

- Som tidligere medlem af ledelsen i Danske Bank tager jeg min del af ansvaret, og jeg ønsker på ingen måde, at min rolle som formand for Finanstilsynet skal spille nogen som helst rolle i den efterfølgende diskussion af Danske Banks håndtering af sagen.

Sagen om de kritisable forhold i Danske Banks estiske afdeling begyndte at rulle efter en stribe historier i Berlingske i 2017. Her kom det frem, at bankens estiske afdeling er blevet brugt til ulovlige transaktioner og hvidvaskning for milliarder af kroner.

Medlemmer af ledelsen blev orienteret om tvivlsomme forhold i Estland, men reagerede alt for sent, har banken siden erkendt.

/ritzau/