Berygtet bandeleder løsladt: Politiet lukker klubhuset samme dag

Københavns Politi har fredag lukket et tilholdssted for bandegrupperingen Loyal To Familia i Tingbjerg ved København. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix)

Københavns Politi henviser til naboernes tryghed og sikkerhed og forbyder LTF at bruge lokaler i Tingbjerg.

Københavns Politi har fredag lukket et tilholdssted for bandegrupperingen Loyal To Familia i Tingbjerg ved København.

Lokalerne, der ligger i kælderen på adressen Ruten 14, lukkes ifølge politiet af hensyn til naboernes tryghed og sikkerhed.

Lokalerne ligger i en bygning, der huser et bibliotek, en ungdomsklub og flere forretninger.

Lukningen sker, efter at medlemmer af LTF flere gange er truffet på adressen, og efter at politiet har konstateret, at det er en person med kendt relation til Loyal To Familia, der står som lejer.

Men det sker også, samme dag som Østre Landsret har besluttet at løslade LTF's leder, Shuaib Khan, som anklagemyndigheden kræver udvist for trusler mod en betjent.

Khan blev i byretten idømt tre måneders fængsel, men slap for udvisning. Dommen er anket og kommer for retten over to dage i februar næste år.

Om baggrunden for lukningen af bandens tilholdssted i Tingbjerg skriver politiet i en pressemeddelelse, at det er vurderingen, at lokalerne kan blive angrebet af personer, der ligger i konflikt med LTF.

- Borgerne i København har krav på at kunne være trygge og sikre i deres nabolag. Vi vurderer, at det nu lukkede bandetilholdssted udgjorde en trussel. Derfor har vi, med loven i hånden, forbudt adgang til lokalerne, siger politidirektør Anne Tønnes, Københavns Politi.

Lukningen af lokalerne gælder foreløbig i to uger.

/ritzau/