Belønning loves: Hvem kan redde krokodillen?

Krokodillen har haft dækket om halsen i flere år. (Foto: Ritzau Scanpix)

Efter flere års forgæves forsøg på at befri en krokodille fra et motorcykeldæk udlover de indonesiske myndigheder nu en belønning for at fuldføre missionen.  

I flere år har myndighederne i den indonesiske by Palu forsøgt at befri en krokodille fra det brugte motorcykeldæk,som dyret i flere år har haft om halsen. 

Indtil videre har alle redningforsøg været forgæves, og da krokodillen snapper efter vejret, er der frygt for, at dækket vil tage livet af det store krybdyr.

Så nu har myndighederne valgt at tilbyde en dusør til dem, der formår at befri den fire meter lange saltvandskrokodille fra dækket. 

Der er ingen detaljer om dusørens størrelse, men områdets guvernør oplyser, at pengene kommer fra hans egen lomme. Det understreges dog, at opgaven ikke er tiltænkt tilfældige lykkeriddere, men at aktionen vil kræve hjælp fra eksperter, som har erfaring med at redde vilde dyr.

- Vi opfordrer til, at civile borgere ikke kommer alt for tæt på krokodillen eller forstyrrer dens habitat, lyder det fra Hasmuni Hasmar, der er chef for “Central Sulawesi Natural Resources Conservation Agency”.