"Beklageligt": Nordjyllands Politi skal skære 30 stillinger
- Den bevilling vi har i 2015, er ikke stor nok til, at vi kan undgå underskud. Det skal understreges, at vi ikke fyrer politifolk. De færre ansatte vil ske i form af naturlig afgang i løbet af de kommende år, så det vil tage noget tid, forklarer Claus Hilborg. Henning Bagger/Scanpix
Afskeden med medarbejdere kommer til at foregå gennem naturlig afgang. Beklageligt, mener tillidsmand.

Budgettet er i forvejen stramt, og nu viser det sig, at Nordjyllands Politi har 30 ansatte, som de ikke har råd til at have. Nordjyllands Politi kører med underskud, oplyser NORDJYSKE Medier.

- Vi bliver nødt til at regulere antallet af politiansatte, fortæller chefpolitiinspektør Claus Hilborg, Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Politi har i øjeblikket 680 politifolk
ansat.

- Den bevilling vi har i 2015, er ikke stor nok til, at vi kan undgå underskud. Det skal understreges, at vi ikke fyrer politifolk. De færre ansatte vil ske i form af naturlig afgang i løbet af de kommende år, så det vil tage noget tid, forklarer Claus Hilborg.

Claus Hilborg understreger, at Nordjyllands Politis styrke ikke bliver væsentlig mindre i 2015.

- Vi skal tage flere politielever ind, så tallet ændrer sig ikke ret meget det første år, forklarer han.

Claus Hilborg fremhæver, at kriminaliteten er faldet igennem de sidste år, og at politiets opgaver har ændret sig.

- Der er stadig færre tyverier end for bare fem år siden, og der er mange opgaver, der er flyttet fra politikredsen. Nu ser vi mere it- og økonomisk kriminalitet, og det betyder, at vi skal optimere de områder i forhold til efterforskningen, siger han til NORDJYSKE Medier.

Fællestillidsmand ved Nordjyllands Politi, Jens Jørgen Møller Nielsen, er ikke tilfreds.

- Det er helt klart beklageligt. Vi synes, vi er for få i dag og er allerede begyndt at mundhugges over, hvor vi skal undvære 30 mand. Det er ikke en rar situation, mener han.