Begik groft røveri: Politiet efterlyser to på scooter
Københavns Politi har offentliggjort dette billede af de to røvere fra guldesmedeforretningen "Pigen og Diamanten" på Værnedamsvej på Frederiksberg. Foto: Københavns Politi/Free
Københavns Politi leder efter to personer, der stod bag et røveri på Frederiksberg fredag eftermiddag.

Midt i fredagens eftermiddagstravlhed blev guldsmedeforretningen "Pigen og Diamanten" på Værnedamsvej på Frederiksberg udsat for et groft røveri.

Københavns Politi beder nu offentligheden om hjælp i jagten på gerningsmændene.

Omkring klokken 14.40 fredag farede to gerningsmænd ind i forretningen, hvor de truede med pistol, inden de fik tilegnet sig smykker og værdier og forsvandt fra butikken.

De flygtede på en sort og blå PGO Hot 50-scooter ud ad Frederiksberg Allé. De blev sidst set ved Danas Plads, inden de kørte mod søerne.

Den ene gerningsmand beskrives som østeuropæisk eller mellemøstlig af udseende. Han er mellem 20 og 30 år og mellem 180 og 190 centimeter høj

Han talte ifølge politiet et slavisk sprog, havde blågrønne øjne og var iført en grå hættetrøje fra Adidas og sorte bukser.

Desuden bar han en mørk kasket, ansigtsmaskering, grå handsker og to sorte sportstasker fra Hummel.

Den anden gerningsmand beskrives ligeledes som østeuropæisk eller mellemøstlig af udseende og mellem 20 og 30 år gammel. Han skønnes at være mellem 170 og 175 centimeter af højde og være kraftig til fedladen.

Han talte engelsk, var iført en sort hættetrøje og sorte sko, sorte strømper og en mørk kasket.

Ansigtet var dækket af en form for maskering, og på hænderne bar han grå handsker.

Det vides ikke, hvor stort et udbytte røverne fik med fra guldsmedeforretningen.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan Københavns Politi kontaktes på telefon 114.

/ritzau/