Bedst i forsikrings-test: Så meget sparer Johnny på at skifte forsikringsselskab

Advertorials
”Jeg er faktisk overrasket over at høre, hvor meget vi kan spare. Det er sgu da for åndsvagt, når vi har den fordel, ikke at bruge den”, siger Johnny Momme, der er automekaniker og bor i Vejen i Jylland, om de besparelse han får hos Alka Forsikring igennem sit LO Plus-medlemskab. (Foto: Foto: Kim Basse)

Sponsoreret indhold:
”God sælger” lokkede Johnny Momme med en ”illusion” om samlerabatter. Den store besparelse, Johnny Momme får, ved at skifte til Forbrugerrådet Tænks ’Bedst i Test’-vinder, Alka, overrasker ham. Hos Forbrugerrådet Tænk kalder man Alkas bilforsikring for ”unik”, og siger at selskabet ”skiller sig særligt positivt ud”.

Få historien som podcast her:
 
Alka skiller sig særligt positivt ud” og ”unik dækning”, sådan lyder vurderingen fra Forbrugerrådet Tænk, der kårer forsikringsselskabet til ’Bedst i Test’ i en stor undersøgelse af bilforsikringer.
 
Den uafhængige forbrugerorganisation Forbrugerrådet Tænk anbefaler dermed Alka bilforsikring til kunderne.
 
Sådan en bor der i Vejen, som ligger midt mellem Kolding og Esbjerg. Johnny Momme er 39 år og bor sammen med sin kæreste Heidi og deres fælles datter Nanna.
 
Som forbruger er han skeptisk, men hæfter sig alligevel ved Forbrugerrådet Tænks anbefaling.
 
”Det synes jeg vel egentlig er meget godt, men jeg har det nok med at være lidt skeptisk. Jeg synes, vi har rimelig godt styr på det med forsikringer, og så længe vi føler os tilfredse, og det gør vi som regel, så er det godt nok”, siger Johnny Momme, der er automekaniker og arbejder i flexjob ved Vejen Kommune.
 
Netop kundetilfredshed er et af de parametre, som Forbrugerrådet Tænk har dømt ud fra, og her klarer Alka sig også rigtig godt.
 
Derudover er pris en faktor i Forbrugerrådet Tænks undersøgelse. Den viser, at prisen på bilforsikringen kan variere med helt op til 9.000 kroner om året for den samme person med den samme bil alt efter, hvilket forsikringsselskab man vælger.
 
Hos Alka Forsikring har man sammenlignet prisen for 2.000 kunder, der er forsikret i de seks største forsikringsselskaber. I 79 procent af tilfældene er Alkas tilbud billigere end kundens nuværende forsikring, og næsten hver fjerde kunde kan endda spare 2.000 kr. eller mere.
 
I Johnny Mommes tilfælde betaler han lige nu 2.880 kroner om året for at ansvarsforsikre parrets Volvo v40 med en 1,8 liters motor fra 2003.
 
Hvis han skifter til Alka, vil han alene på den konto kunne spare knap 600 kroner om året.
 
”50 kroner om måneden er også penge. I kraft af, at alting stiger, så vil man jo gerne have hver en krone, man kan spare. Vi vil jo gerne spare noget alle sammen, så det inspirerer mig til at få kigget på vores forsikringer”, siger Johnny Momme, uden endnu at vide, at han faktisk kan spare endnu flere penge.
 

Samlerrabatter er en illusion

 
I alt 15 forskellige forsikringsselskaber indgår i Forbrugerrådet Tænks test. Her er deres bilforsikringer blevet sammenlignet i forhold til pris, selvrisiko, forsikringsdækning, kundetilfredshed og klager, som dækker over, om selskabet træffer forkerte afgørelser og dermed er for hårde mod forbrugerne.
 
Derudover har man sammenlignet krav fra forsikringsselskaberne, som eksempelvis rabatter ved at samle flere forsikringer i samme selskab.
 
Om Forbrugerrådet Tænks test:

 

Forbrugerrådet Tænk har testet 15 forsikringsselskaber på:

·        Pris

·        Selvrisiko

·        Forsikringsdækning

·        Kundetilfredshed

·        Sager i Ankenævnet for Forsikring 

 

De 15 forsikringsselskaber i testen er:

1.      Lærerstandens Brandforsikring 

2.      Alka 

3.      Next 

4.      Alm. Brand 

5.      Nordjylland Forsikring 

6.      Vardia 

7.      Tryg 

8.      Danske Forsikring 

9.      Nykredit Forsikring

10.   If

11.   Gjensidige Forsikring 

12.   Nem Forsikring 

13.   Topdanmark 

14.   GF Forsikring

15.   Codan

 

Disse selskaber svarer til over 90 procent af markedet målt på bruttopræmieindtægter på brand- og løsøreforsikring (privat). 

 

Pris og dækning er indhentet fra sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk og ved at kontakte selskabernes presseafdeling.

 

Præmien for en bilforsikring fastsættes af forsikringsselskaberne ud fra kriterier såsom bilmærke, model, årgang, adresse, personalder, selvrisiko og ønsker til tilvalgsdækning. Det er ikke muligt i en test at analysere, hvilket forsikringsselskab der for alle forbrugere og situationer vil være bedst og billigst. 

 

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

 

UDVID
 
Disse krav eller ”samlerabatter”, som Forbrugerrådet Tænk kalder dem, vægter negativt i bedømmelsen. De hæmmer nemlig konkurrencen og gør det svært som forbruger at gennemskue priserne.
 
Det fortæller Lars Baadsgaard, der er projektleder ved Forbrugerrådet Tænk:
 
“Konklusionen er klar. Prisen bliver ikke lavere på grund af samlerabatter. Samlerabatternes formål er at gøre priserne uigennemskuelige, fastholde kunderne og skabe en illusion hos forbrugerne om, at de sparer penge. I stedet skal forbrugeren gå efter den laveste pris for hver enkel forsikring”, siger han.
 
Hos Samlino, som er et af Danmarks førende og mest omfattende onlineportaler til at sammenligne produkter inden for blandt andet forsikring, har man denne opfordring til kunderne:
 
”Der er rigtig stor forskel på, hvor meget man skal betale for at forsikre den samme bil hos forskellige selskaber. Vi ser typisk, at man kan spare omkring 3.000 kroner om året. Derfor giver det god mening at bruge 5-10 minutter på at undersøge markedet, inden man vælger sit forsikringsselskab”, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, der er administrerende direktør i Samlino.dk.
 

Endnu større besparelse for medlemmer af LO-fagforbund 

 
Johnny Momme, hans kæreste Heidi og deres tre-årige datter Nanna bor i hus. Her har de netop samlet alle deres forsikringer i et selskab, fordi de fik at vide, at de kunne spare penge på det.
 
”Jeg er ikke så stærk i tal, og en god sælger vil hurtigt kunne snakke det hele varmt. Så for mit vedkommende, så kunne jeg godt falde for sådan noget, når man begynder at slynge en masse tal op i luften”, siger Johnny Momme.
 
Udover en ansvarsforsikring på bilen har Johnny Momme og hans kæreste Heidi også en husforsikring og en indboforsikring.
 
Hvis de skifter til Alka i morgen, ville husforsikringen gå lige op med deres nuværende. Men hvis parret flytter både deres ansvarsforsikring på bilen og deres indboforsikring, så ville de årligt kunne spare 700 kroner.
 
I forvejen er Alka et af de forsikringsselskaber, som har de laveste priser i Forbrugerrådet Tænks store test. Men hvis man er medlem af et LO-fagforbund eller Finansforbundet, får man endda endnu lavere priser på sine forsikringer hos Alka.
 
Så meget kan Johnny spare på sine forsikringer:

Oversigten viser, hvor meget automekaniker Johnny Momme fra Vejen i Jylland vil spare hvis han flytter hhv. sin bilforsikring (ansvarsdækning)-, indbo- og husforsikring til Alka. Tallene er opgivet med og uden brug af LO Plus-medlemskab.

 

Bilforsikring (ansvarsdækning): 

Pris hos nuværende forsikringsselskab:          2.880 kroner    

Pris hos Alka uden LO Plus-medlemsrabat:    2.302 kroner  

Pris hos Alka med LO Plus-medlemsrabat:    2.072 kroner

 

Forskel uden LO Plus-medlemskab:                  578 kroner 

Forskel med LO Plus-medlemskab:                   808 kroner 

 

Indboforsikring                                                                                 

Pris hos nuværende forsikringsselskab:          1.701 kroner                               

Pris hos Alka uden LO Plus-medlemsrabat:    1.564 kroner

Pris hos Alka med LO Plus-medlemsrabat:     1.408 kroner

 

Forskel uden LO Plus-medlemskab:                  137 kroner 

Forskel med LO Plus-medlemskab:                   293 kroner

 

Husforsikring                                                        

Pris hos nuværende forsikringsselskab:          3.706 kroner                                

Pris hos Alka uden LO Plus-medlemsrabat:    4.120 kroner    

Pris hos Alka med LO Plus-medlemsrabat:     3.708 kroner    

UDVID
 
Helt op til ti procent kan man spare på sine forsikringer, hvis man har et LO Plus-medlemskab.
 
”Jeg har faktisk et LO Plus-kort, men det ligger trygt i baglommen på grund af forglemmelse, og så har jeg måske heller ikke sat mig ordentligt ind i det”, siger Johnny Momme.
 
Som automekaniker er Johnny Momme organiseret i Dansk Metal. Det betyder derfor, at han samlet vil kunne spare cirka 800 kroner årligt alene på sin ansvarsforsikring, hvis han flytter til Alka.
 
Hvis han samtidig flytter sin indboforsikring til Alka, så vil han i alt kunne spare 1.100 kroner om året.
 
”Okay, det er jo en besparelse, der er værd at tage og føle på. Det er det. Jeg er faktisk overrasket over at høre, hvor meget vi kan spare. Det er sgu da for åndsvagt, når vi har den fordel, ikke at bruge den”, siger Johnny Momme og fortsætter:
 
”Jeg sidder og tænker, at jeg skal i hvert fald have tjekket markedet, og en snak med Alka, kan være en mulighed. Det er ikke utænkeligt, at jeg kunne finde på at flytte derover”, siger han.
 
Under linket her kan du se, hvad din bilforsikringer dækker hos Alka.
 
Forbrugerrådet Tænks test kan findes her.
 
Ovenstående indhold er sponsoreret

Ovenstående indhold er sponsoreret