Beboer døde: Kommune glemte at advare plejehjem om medicin
En 90-årig kvinde døde, efter at have fået gigtmedicinen Methotrexat dagligt, selvom den skulle have været doseret ugentligt. Foto: Ritzau Scanpix/arkiv

Tophistorie fra Fr.Borg Amts Avis distribueret af Ritzau.

INFO: Anvendelse af Ritzaus Tophistorietjeneste forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Siden en 90-årig kvinde, der boede på plejehjemmet Breelteparken i Hørsholm, afgik ved døden den 17. februar efter dagligt at have fået gigtmedicinen Methotrexat, selvom den skulle have været doseret ugentligt, har Hørsholm Kommune gransket, hvad der var skyld i fejlmedicineringen.

Nu står det klart, at kommunen begik en fejl, da Center for Sundhed og Omsorg advarede kommunens ældrepleje mod det risikofyldte gigtpræparat, men ved en fejl ikke advarede Breelteparken. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er en menneskelig fejl, der er skyld i, at Breelteparken ikke blev orienteret om risikosituationslægemidlet. Vi har korrigeret denne procedure, siger Peter Orebo Hansen, direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Hørsholm Kommune.

I september sidste år advarede Styrelsen for Patientsikkerhed ellers mod lægemidlet, efter der var sket flere tilfælde af overdosering.

At Hørsholm Kommune ikke fik givet Breelteparken besked om Styrelsen for Patientsikkerheds advarsel, er dog ikke den eneste fejl, undersøgelsen af fejlmedicineringen har afsløret.

Blandt andet måtte den 90-årige kvinde selv ringe efter lægehjælp flere dage efter, fejlmedicineringen var blevet opdaget.