Bandekonflikt i København ulmer stadig
Et kælderrum i Tingbjerg i København skal fortsat være lukket, har politidirektør bestemt. Her holder Loyal To Familia til, og konflikten i miljøet er ikke ovre. Foto: Scanpix/arkiv/Scanpix
Flere begivenheder viser, at der fortsat er konflikt i det københavnske bandemiljø, siger politiet.

Konflikten i det københavnske bandemiljø er langt fra ude af verden, og derfor har politidirektør Anne Tønnes i København fredag besluttet at forlænge lukningen af et tilholdssted for banden Loyal To Familia i Tingbjerg.

Indgrebet gælder frem til 22. december, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Forbuddet mod at opholde sig på Ruten 14 i kælderen begrundes med konflikten i det københavnske bandemiljø. Lukningen sker af hensyn til naboernes tryghed og sikkerhed.

Ganske vist er der indgået en aftale om ikke at angribe hinanden, men der er fortsat tegn på, at konflikten ikke er ovre, lyder det fra politiet.

- Inden for de sidste 14 dage har vi i visitationszonen fundet både slag- og stikvåben. Vi har desuden i et enkelt tilfælde gjort fund af eksplosivstoffer, udtaler politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi.

Derfor er der fortsat en "betydelig risiko for angreb mod Ruten 14", bemærker han.

I lang tid har der været en række blodige opgør på de københavnske gader, og Loyal To Familia menes at være den ene part i et opgør med Brothas og andre på den anden.

/ritzau/