Ballade i Socialdemokratiet: Sass sat på plads

Socialdemokratiet støtter ikke op om partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsens, der har foreslået at afkriminalisere hash. Det er dog opbakning at finde hos både Enhedslisten og Alternativet. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix)

Diskussionen om legalisering af hash hilses velkommen, men det ændrer ikke på Socialdemokratiets holdning.

Det ændrer ikke på Socialdemokratiets politik på området, at partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i en ny debatbog foreslår at afkriminalisere hash og hårde stoffer.

Partiet går stadig ikke ind for legalisering, skriver Dan Jørgensen, der er næstformand for Socialdemokratiets folketingsgruppe, i en sms til Ritzau.

- Diskussionen om hash og stoffer er fyldt med dilemmaer. Og netop derfor er det forfriskende, at der kommer et grundigt og tankevækkende bidrag.

- Men som Henrik Sass Larsen selv siger, så ændrer debatbogen ikke på Socialdemokratiets holdning: Vi går ikke ind for legalisering af hash eller andre stoffer, skriver Jørgensen.

Sass Larsen foreslår ifølge Information at afkriminalisere hash og brugen af hårde stoffer i bogen "Exodus - vejen frem for centrum-venstre".

Han mener, at hashsalget skal overtages af staten, mens brugere af hårde stoffer ikke skal straffes. Det vil frigive midler fra politiindsatsen, der så kan bruges på oplysning og behandling.

Forslaget om legalisering vinder dog ikke opbakning hos Socialdemokratiet, men Dan Jørgensen mener, at forslaget rejser en vigtig debat.

- Henrik Sass Larsen rejser i sin nye bog en række vigtige debatter. Og han har jo fat i en central pointe: Vi står med et alvorligt samfundsproblem, der ikke er løst. Tværtimod, skriver Jørgensen.

- Vi hilser i den grad diskussionen velkommen, både i offentligheden og partiet. Hash og stoffer er et stort og dilemmafyldt samfundsproblem. Det skal diskuteres.

Københavns Kommune anmodede under den seneste socialdemokratiske regering om at give hashen fri. Den anmodning blev dog afvist.

/ritzau/