Bagmandspolitiet ser på matchfixing i tennis
Bagmandspolitiet efterforsker forsøg på matchfixing i dansk tennis. Foto: www.colourbox.com/free
Spillere blev tilbudt omkring 30.000 kroner for at tabe ved professionel turnering i Danmark.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - populært kendt som Bagmandspolitiet - er i gang med at efterforske en sag om forsøg på matchfixing i dansk tennis.

Det er første gang, at Bagmandspolitiet går ind i en sag om matchfixing i tennis, skriver Berlingske.

Forsøget på at påvirke spillets gang skete i sensommeren ved den såkaldte Futures-turnering, der foregår på det laveste professionelle niveau.

Vicestatsadvokat Per Fiig oplyser til Berlingske, at Bagmandspolitiet har indledt en efterforskning. Han ønsker dog ikke at fortælle mere om sagen.

Politiken skrev allerede i august, at danske tennisspillere var blevet tilbudt store pengebeløb for at tabe et sæt.

Ifølge Berlingske blev op mod 30 tennisspillere tilbudt omkring 30.000 kroner for at tabe et sæt med vilje. Spillerne blev typisk kontaktet via sms, e-mail eller på Facebook, hvor en person på engelsk tilbød 4000 euro.

- Det er glædeligt, at den danske anklagemyndighed ser på sagen. Jeg ser frem til, hvad der nu kommer til at ske.

- Jeg er meget tilfreds med, at man tager det her seriøst, for det her problem går ikke væk af sig selv, siger Sune Irgens Alenkær, direktør i Dansk Tennis Forbund, til Berlingske.

Ifølge direktøren har Det Internationale Tennisforbund indledt sin egen efterforskning af sagen og indsamlet beviser i form af sms-beskeder, e-mail og Facebook-beskeder. Men det danske forbund har ikke kunnet få svar på, hvor sagen står.

Berlingske har været i kontakt med flere af de berørte spillere, som hverken har hørt fra det internationale forbund eller dansk politi i forhold til sagen.

/ritzau/