Bådejer sigtet for brandstiftelse - vennen stadig savnet

Politiet genoptager eftersøgning af en 24-årig mand. En 22-årig sigtes for brandstiftelse på båden.
Redningsfolk rykkede ud til en ulykke ved Humlum ved Limfjorden. En båd brød i brand omkring en kilometer til søs på Nissum Bredning, og der var en mand om bord. Manden blev reddet af en redningsbåd, og en læge tilså manden.
Redningsfolk rykkede ud til en ulykke ved Humlum ved Limfjorden. En båd brød i brand omkring en kilometer til søs på Nissum Bredning, og der var en mand om bord. Manden blev reddet af en redningsbåd, og en læge tilså manden. Foto: Morten Stricker/scanpix//Scanpix

En 22-årig bådejer sigtes for brandstiftelse, efter at hans båd lørdag brød i brand nord for Frederikssundbroen på Roskilde Fjord.

Hans 24-årige kammerat er fortsat savnet.

- Vi kan ikke sige, om han er i live eller død. Men så længe der er håb, så eftersøger vi ham, siger den vagthavende hos Nordsjællands Politi.

Søndag fremsættes bådens ejer i et grundlovsforhør i Retten i Hillerød.

Det var lørdag omkring klokken 16.00, at en båd med to personer kom i knibe nord for Frederikssundbroen, da der gik ild i deres båd.

Men det var kun den 22-årige ejer af båden, der fik reddet sig i land.

- Vi har hunde på land for at eftersøge den 24-årige mand. Vi har i øjeblikket helikoptere i luften og så har vi nogle både i vandet. En lokal vandscooterforening har også tilbudt sin hjælp, siger den vagthavende hos Nordsjællands Politi.

Af hensyn til efterforskningen kan politiet ikke oplyse yderligere om sagen.

Eftersøgningen af den savnede 24-årige mand blev lørdag indstillet, efter at Forsvaret og lokalt beredskab i fem timer forgæves havde forsøgt at finde manden.

Den 22-årige, der havde reddet sig selv i land, har tidligere fortalt, at hans kammerat ikke kunne svømme.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.