Avis: Kendt dansk selskab tæt på at blive opkøbt
Nets kan være ganske tæt på at blive solgt. Foto: Pressefoto, Nets/Free
En kapitalfond er ifølge Financial Times så tæt på at købe Nets, at der kan komme en udmelding mandag.

Den amerikanske kapitalfond Hellman and Friedman er angiveligt så tæt på at indgå en aftale om et køb af det danske betalingsserviceselskab Nets, at en aftale muligvis vil blive annonceret allerede mandag.

Det skriver Financial Times med henvisning til kilder med indblik i forhandlingerne ifølge Ritzau Finans.

Prisen på Nets er ifølge Financial Times den samme, som kom frem i starten af september, det vil sige 5 milliarder dollar eller 31,1 milliarder kroner.

Nets-aktien sluttede fredag i 152 kroner svarende til en markedsværdi på 30,5 milliarder kroner.

Også Bloomberg News skrev fredag, at en aftale var tæt på at blive indgået og muligvis kunne annonceres allerede tidligt i denne uge.

Nets' pressechef, Søren Winge, afviste ved den lejlighed over for Ritzau Finans at kommentere rygterne.

Han henviste i stedet til selskabets tidligere udtalelse fra 1. september, der blev sendt ud som en fondsbørsmeddelelse.

Dengang bekræftede Nets, at der stadig pågik drøftelser om et muligt købstilbud på selskabet.

- Der er på det nuværende stadie ingen sikkerhed for, at der vil blive indgået en aftale. Nets vil vende tilbage, når det er relevant, skrev selskabet i en kortfattet meddelelse.

Ifølge Financial Times vil Hellman and Friedman overtage en majoritet i Nets sammen med en gruppe medinvestorer, heriblandt Singapores statslige investeringsfond, GIC.

Kapitalfondene Advent og Bain, der købte Nets i 2014 og senere førte selskabet på børsen, vil fortsat være aktionærer med en minoritetspost, skriver Financial Times.

/ritzau/