Erkender: Lediges udfordringer med deres børn kan blive diskuteret i jobcentret
Per Rasmussen, arbejdsmarkedschef i Middelfart Kommune. (Foto: Foto: Pressefoto/Michael Bothager/Scanpix)
Arbejdsmarkedschef afviser, at sagsbehandlere i jobcenter foreslår borgere, at de skal sende deres børn i aflastning for at frigive ressourcer til jobafklaringsforløb. Men han erkender, at udfordringer med børn kan blive diskuteret.

Skaf dig af med dit barn – og vupti, du vil få mere overskud til at varetage et arbejde.

Sygedagpengemodtager Marie Louise Bache fra Middelfart blev chokeret, da to sagsbehandlere i jobcentret ifølge hendes eget udsagn foreslog hende, at hun kunne sende sin 10-årige søn i aflastning for at forbedre arbejdsevnen. 

Men den udlægning kender arbejdsmarkedschef i Middelfart Kommune, Per Rasmussen, ikke noget til.

Det ville nemlig være decideret katastrofalt, hvis to af kommunens sagsbehandlere foreslog noget så radikalt, lyder det.

- Jeg vil gerne slå fast, at vi ikke siger til en borger, at vedkommende skal sende sit barn i aflastning, understreger han til Avisen.dk.

Arbejdsmarkedschefen vil ikke kommentere den konkrete sag med Marie Louise Bache, der har været syg i tre år og er diagnosticeret med to kroniske lidelser, fibromyalgi og udbrændthed.

Private udfordringer kan bringes i spil 

Men han anerkender dog, at private udfordringer kan komme på dagsordenen, når ledige borgere sidder over for sagsbehandlerne i jobcentret.

- På det generelle plan kan jeg sige, at hvis en borger har udfordringer med sine børn, og de udfordringer bliver fremført som noget, der eksempelvis kan stå i vejen for en virksomhedspraktik, så er det selvfølgelig noget, der kan blive taget op på et møde med jobcentrets sagsbehandlere. Alternativet vil jo være, at en borger ikke kan komme i virksomhedspraktik, siger Per Rasmussen og fortsætter:

- Vi skal hele tiden snakke om borgerens samlede situation, og her kan udfordringer privat selvfølgelig være noget, der kan blive bragt på banen.

Hvis en borger har indtryk af, at jeres sagsbehandlere har foreslået en aflastning af vedkommendes barn, gør det så indtryk på dig?

- Ja, det gør det da. Det ærgrer mig, hvis det er en borgers oplevelse. Det er ikke okay, hvis det er sket, siger Per Rasmussen.

Selv om flere læger har vurderet Marie Louise Baches funktionsevne til at være i en sådan forfatning, at hun kan arbejde seks timer om ugen, vil jobcentret stadig teste hende i jobafklaringsforløb.

Men Marie Louise Baches fysiske smerter og ydmygelserne i jobcentret har været med til at dræne hende for energi.

Noget så almindeligt som at lave mad og være nærværende over sin søn kan føles som en bjergbestigning for hende. Sønnens far bor i Spanien, og her i Danmark har hun et begrænset netværk.

Håber på fleksjob 

Derfor har Marie Louise Bache tidligere i ren desperation taget kontakt til Familieafdelingen i Middelfart Kommune, og her blev en mulig aflastning for sønnen bragt i spil. Og den mulighed har ifølge Marie Louise Bache to sagsbehandlere i jobcentret siden hen grebet ud efter.

Men mere overskud i hverdagen skal bruges på sønnen, ikke utidige jobafklaringsforløb, mener hun.

Den 41-årige sygedagpengemodtager håber, at rehabiliteringsteamet i sidste hende tildeler hende en fleksjobordning.

Læs Marie Louise Baches historie her. 

via Listen To News