Arbejdsløse Morten sendt på Folkemøde for at snakke sig til et job

Henter afspiller ...
Morten Grau Andersen på networking-tur på Folkemøde. Foto: Sesilie Christophersen

Morten Grau-Andersen er nyuddannet og ledig. Han har været på dagpenge i fem måneder. Han er derfor blevet sendt på Folkemøde af sin a-kasse, for at networke sig til et job.

Solen skinner fra en skyfri himmel, da bussen ruller ind i Allinge på Bornholm, hvor Folkemødet finder sted i disse dage. Ombord på bussen sidder 75 ledige fra Magistrenes A-kasse. De er blevet sendt på Folkemøde for en dag, for at networke sig til et job. Avisen.dk har fulgt en af dem i sin jagt på selvsamme job. Nemlig Morten Grau-Andersen på 28 år. Han er nyuddannet arkæolog og har været ledig i fem måneder.

Kl. 10.35

Morten Grau-Andersen er netop stået af bussen, han er spændt på, hvordan dagen skal forløbe og ikke mindst ved at skulle have en journalist med på slæb. Han har aldrig været på Folkemøde før, så hele oplevelsen er ny. Han har ikke al tid i verden, han skal nemlig med a-kassens bus hjem til København igen samme aften.

- Jeg håber, at jeg bliver inspireret i min videre jobsøgning i løbet af dagen, og jeg vil da gøre mit bedste for at se, om jeg kan få et arbejde, mens jeg er herovre. Og jeg vil se, om jeg kan få kontakt med nogle spændende mennesker, som kan hjælpe mig videre i min jobsøgning, siger han til Avisen.dk.

11.29

Morten Grau-Andersen har brugt en time på at gå rundt og kigge på stande og boder på Folkemødet og har dannet sig det første indtryk af dagen. Han har allerede fået mere energi til at fortsætte sin jobsøgning.

- Der er simpelthen så meget liv og god stemning. Jeg har allerede fået ny energi af at være her. Når man bare sidder derhjemme og søger job, kan man godt miste motivationen en smule. Men det hjælpe virkeligt at mærke den energi, der er herovre, siger han.

13.10

Den unge arkæolog har fået et møde i stand med lidt af en helt inden for hans verden. Nemlig Jeanette Varberg, som er museumsinspektør på Nationalmuseet i København. Han er helt oppe at køre, efter han har talt med hende.

- Hun var bare så sød, og gav mig så mange gode og konkrete råd til, hvordan jeg kan få et job på et museum. Og så var hun helt med på at vi skulle have kontakt på Linkedin og Facebook og det hele. Det var simpelthen så fedt, siger han mens han smiler over hele femøren. (Avisen.dk har optaget Mortens snak med Jeanette Varberg på video, men desværre er der gået noget galt med lyden, derfor er det lydløst og bliver brugt som dækbillede på videoen.)

14.18

Morten er netop kommet ud fra et arrangement, som handler om turisme. Det er nemlig også et emne, han interesserer sig for. Han har lært noget af sit møde med Jeanette Varberg, nu har han nemlig noteret sig deltagernes navne og vil kontakte dem efterfølgende.

- Det var virkelig et spændende arrangement, og jeg vil kontakte nogle af dem, når jeg kommer hjem og bruge debatten som udgangspunkt for at få en dialog i gang med dem, siger han.

14.30

Inden Avisen.dk giver Morten Grau-Andersen frie tøjler til at nyde resten af dagen på Bornholm, spørger vi ind til, hvad han har fået ud af dagen.

- Jeg har virkelig fået meget inspiration med mig. Det er en kanon mulighed, det her. Jeg har fået mere lyst til at hoppe ud i det. F.eks. det med Jeanette, hun sagde: Lad os få kontakt på Linkedin, det er jo fantastisk at få en kontakt i Jeanette. Jeg har virkelig lært, at det kan betale sig at kontakte folk lidt mere direkte, i stedet for bare at søge en stilling i virksomheden, fortæller han.

Hvornår får du et job?

Om en måned. Hvis jeg er meget optimistisk. Vi krydser fingre, siger Morten Grau-Andersen i et kæmpe grin.