Arbejdsgivere i "kynisk" udmelding: "Sosu'er skal have større del af kagen"

Sosu'er skal have mere i løn, lød det tirsdag fra arbejdsgivernes chefforhandler, Michael Ziegler, forud for overenskomstforhandlinger.
Sosu'er skal have mere i løn, lød det tirsdag fra arbejdsgivernes chefforhandler, Michael Ziegler, forud for overenskomstforhandlinger.
Sosu'er skal have mere i løn, lød det tirsdag fra arbejdsgivernes chefforhandler, Michael Ziegler, forud for overenskomstforhandlinger. Foto: Christian Liliendahl/Henning Bagger/Scanpix

De varme hænder, der arbejder med ældre og i sundhedsområdet, skal have mere i lønningsposen.

Det er i hvert fald det, Kommunernes Landsforening lægger op til forud for de kommende overenskomstforhandlinger på det kommunale område.

Det fortalte KL’s hovedforhandler, Michael Ziegler, på et pressemøde tirsdag.

- Det kan være nødvendigt at give sosu'erne en større del af kagen. Det kan medvirke til, at det bliver mere attraktivt at gå ind i faget, arbejde flere tider og blive længere i jobbet, siger Michael Ziegler og fortsætter:

- Det her tager afsæt koldt og kynisk i, hvor vi har udfordringer. Hvis man kigger på ældreområdet, har tre ud af fire kommuner vanskeligheder med at rekruttere, siger han. 

Kommunernes Landsforening vil løse rekrutteringsudfordringer i enkelte faggrupper ved at stille flere lønmidler til rådighed i forhandlingerne.

KL forhandler for arbejdsgiverne, mens formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er chefforhandler for lønmodtagerne.

Den nuværende overenskomstaftale udløber den 31. marts 2018.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.