Antikvitetsforhandler afslører: I min branche svindles der for millioner
Der bliver snydt i voldsomme mængder i antikvitetsbranchen. Men politikerne er ligeglade, mener antikvitetsforhandler Jens Winther. Foto: Jens Winther og Christian Liliendahl/Scanpix
Hver weekend svindler folk for hundredetusindvis på kræmmermarkeder. Bekymrende, at ingen gør noget ved problemet, hvis branchen forsvinder, mener antikvitetsforhandler Jens Winther.

- Jeg kan afsløre, at der bliver snydt massivt med skat og moms i markedsbranchen. Helt vildt.

Sådan skriver den frustrerede skatteborger Jens Winther i et debatindlæg i Berlingske.

Han arbejder til daglig som antikvitetsforhandler, betaler moms og skat og har tilladelse til at kunne sælge antikke og brugte genstande videre til andre, der kan få glæde af dem.

Men mange springer let henover og glemmer ord som moms og skat. Det er nemlig let af snyde i den branche. Man behøver som privathandlende ikke tilladelse til at sælge ud af mosters hus, peger antikvitetsforhandleren på. 

De glemmer at afregne med velfærdsstaten

Han savner derfor opbakning fra politisk hold:

- Og der bliver solgt uden at have tilladelse, og det kommer alt sammen til at fortsætte i al evighed, fordi min henvendelse til skatteministeren førte til det sædvanlige automatsvar: Hvis du kender nogen, kan du jo angive dem, så kan det være, vi gider lette røven og tage ud og besøge dem. Så det bliver der ikke gjort noget ved, skriver han i debatindlægget i Berlingske. 

Hos de lokale kræmmermarkeder rundt om i landet står snyderne i kø hver weeekend for at sælge til højestbydende og få en sort-fangst med hjem, peger Jens Winther på.

- Vi kan se nogle, som har en særdeles god pensionstilværelse på vores andres regning: Vi betaler både deres pension, og så snyder de derudover i skat. De handler helt åbenlyst, som om de var professionelle med faste priser, hjemmeside og gode varer, som de køber op i konkurrence med os andre.

Antikvitetsforhandleren Jens Winther foreslår en løsning, hvor arrangører af kræmmermarkeder, loppemarkeder og bagagerumsmarkeder tjekker tilladelser og indsamler deltagernes cpr- eller CVR-nummer og sender til Skat.