Ansatte og patienter hårdt ramt: Influenza giver aflysninger på sygehuse

Region Nordjylland åbner nu ni ekstra medicinske senge på sygehuset i Aalborg og fire ekstra senge i Hobro. (Foto: Foto: Ritzau Scanpix/arkiv)

Både personale og patienter i Region Nordjylland er hårdt ramt af influenza.

Et stigende antal patienter med influenza får Region Nordjylland til at åbne ni ekstra medicinske senge på sygehuset i Aalborg og fire ekstra senge i Hobro.

Samtidig melder personalet i stigende tal sig også syge med influenza - og det får sygehuset i Hjørring til at aflyse undersøgelser og behandlinger af ikke-indlagte patienter, så læger fra ambulatorierne kan benyttes til de indlagte patienter. Det skriver DR Nordjylland.

Samtidig er der dagligt tæt kontakt mellem hospitalerne, som forsøger at hjælpe hinanden, hvis der er mulighed for det i forhold til kapacitet og ressourcer.

- Vi hjælper hinanden på tværs af afdelinger og på tværs af sygehuse. For eksempel havde vi i går mulighed for at overflytte et par patienter fra Aalborg til Thisted, oplyser Lisbeth Kjær Lagoni, sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital.

Claus Brøcker Nielsen, lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland i Hjørring, siger, at influenza-epidemien generelt ikke er voldsom i år.

- Men der er mange kroniske syge, og alderen er stigende i befolkningen. Det gør, at flere skal indlægges på hospitalet, når influenzaen er i gang. Vi kæmper for at få plads til alle og få dem raske hurtigst muligt, siger han til DR P4 Nordjylland.

Han håber, epidemien er ovre i løbet af et par uger.

- Ganske vist plejer influenza at toppe i uge otte og ni, men det kan man aldrig helt vide. Det er ikke nemt at forudsige, hvordan mikrobiologien arter sig, siger Claus Brøckner Nielsen.

Det øgede beredskab på de to hospitaler er foreløbigt sat i værk frem til 16. marts.