Ansat på botilbud angrebet med syre af beboer
Kvinden blev fragtet til Rigshospitalet i København med svære forbrændingskader. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix/arkiv
Københavns Politi blev søndag tilkaldt Fogedgården på Nørrebro, hvor en mand havde angrebet kvinde med syre.

En 37-årig beboer på det socialpsykiatriske bosted Fogedgården på Nørrebro angreb søndag aften en 24-årig ansat med syre.

Manden er blevet anholdt, mens den kvindelige ansatte er blevet bragt til Rigshospitalet til behandling.

Det oplyser central efterforskningsleder Aaron Newman fra Københavns Politi.

- Vi får en anmeldelse klokken 21.37. Vi har nu anholdt gerningsmanden, som har forvoldt skade mod en ansat på bostedet, siger han.

- Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, hvilken type syre beboeren anvendte. Det skal de videre undersøgelser løfte sløret for, tilføjer efterforskningslederen.

Københavns Politi kender endnu ikke motivet bag angrebet. Aaron Newman kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvorvidt manden er kendt for tidligere tilsvarende kriminalitet.

Den 37-årige mand angreb den 24-årige kvinde på et kontor for de ansatte, fortæller efterforskningslederen.

Han vil blive fremstillet i et grundlovsforhør mandag formiddag.

- Hvorvidt han selv møder op, eller om det bliver in absentia, det beror på hospitalets vurdering, og om han stadig er indlagt til undersøgelse, siger Aaron Newman.

Københavns Politi har ikke mange oplysninger om kvindens tilstand tidligt mandag morgen.

- Hun har nogle forbrændingsskader, men jeg ved ikke i hvilket omfang, siger vagthavende ved Københavns Politi Henrik Stormer til Ekstra Bladet.

/ritzau/