Ansat i kendis-natklub: Jeg blev snydt for løn

Kasper Pertho og Lina Rafn har været sammen i 15 år og har sammen datteren Karmen. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

20 tidligere medarbejdere i den eksklusive og nu lukkede natklub Klosteret i København er gået til Lønmodtagernes Garantifond for at få løn og feriepenge.

Den eksklusive natklub 'Klosteret' nåede ikke at blive særlig gammel - og inden den gik ned, tog den et ikke specielt flatterende ry med sig i graven.

Den tidligere X Factor-dommer, sangeren og produceren Lina Rafn, og hendes musikalske partner i pop- og dance-duoen Infernal, Paw Lagermann, åbnede i februar sidste år sammen med Lina Rafns kæreste, Kasper Pertho, natklubben 'Klosteret' i det gamle Sankt Gertruds Kloster på Hauser Plads i København.

Men hurtigt trak Paw Lagermann sig ud af engagementet, så overtog selskabet HP32 ApS, ejet af både Lina Rafn og Kasper Pertho, forpligtelserne i natklubben, men sidst på året stod Kasper Pertho alene med natklubben. Lina Rafn havde trukket sig ud af HP32 ApS.

Ifølge BT havde nedturen så meget fat i Klosteret, at medarbejderne ikke fik deres løn, og flere ansatte ikke mødte ind på arbejde i takt med at lønnen udeblev.

En af de ansatte - en 19-årige bartender Stine Kristiane Rønnov-Jessen - siger til BT, at hun arbejdede længe i natklubbens bar uden at få løn, og at hun sågar lagde sine drikkeppenge i kassen i håb om, at det ville hjælpe på natklubbens økonomi.

- Jeg føler mig snydt og meget vred. Jeg har lagt mange timer i arbejdet, og så er det sådan, man bliver behandlet, siger Stine Kristiane Rønnov-Jessen til BT.

Hun har regnet ud, at Kasper Pertho skylder hende over 10.000 kroner i løn.

Klosteret drejede nøglen om lige efter nytår, og nu har 20 tidligere medarbejdere henvendt sig til Lønmodtagernes Garantifond på grund af manglende løn og feriepenge.

Kasper Pertho erkender over for BT, at fejlen er hans, og at han har det dårligt med, at nogle ikke har fået deres løn:

- Det øverste ansvar er jo mit. Jeg erkendte ret hurtigt, at jeg havde taget munden for fuld, men det lykkedes mig ikke at alliere mig med partnere eller medarbejdere, som magtede opgaven.