Anne-Marie Rindom er på medaljekurs før finaledag

Sport
Anne-Marie Rindom, der vandt OL-bronze i 2016, fastholder sin andenplads ved EM i Barcelona. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix)

Anne-Marie Rindom ligger på andenpladsen inden finaledagen ved Laser Radial-EM i Barcelona.

Sejleren Anne-Marie Rindom har fortsat kurs mod karrierens første EM-medalje.

Efter de to sejladser lørdag ved Laser Radial-klassens EM i Barcelona fastholder hun den samlede andenplads, som hun har ligget på igennem hele stævnet, skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

Det skete efter en dag med mange følelser i spil, fortæller den danske sejler.

Længe trak det nemlig op til aflysning af lørdagens sejladser på grund af manglende vind, men midt på eftermiddagen valgte baneledelsen at sætte den første i gang.

Den klarede Rindom dårligt, da hun fik en straf og sluttede som nummer 24, hvilket var hendes dårligste placering ved stævnet.

- Jeg kan jo godt mærke, at det virkelig betyder noget for mig nu, hvor jeg er tæt på en medalje, så jeg blev måske lidt bange for at tage de nødvendige chancer, siger Rindom.

Efter endnu en udsættelse sluttede hun på niendepladsen i den anden sejlads, og det rakte til at holde andenpladsen i den samlede stilling.

Rindom er 15 point efter hollænderen Marit Bouwmeester, der er regerende verdensmester og olympisk mester. Danskeren har 16 point ned til en tysk og en græsk sejler, der deler tredjepladsen.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg fik rettet op på tingene og sejlede med selvtillid.

- Jeg holdt min position, og selv om Marit Bouwmeester nok er stukket af, så ser det ok ud for mig. Og jeg plejer at være god, når det spidser til, siger Anne-Marie Rindom inden søndagens to afsluttende sejladser.

Laura Kragh Frederiksen er fortsat næstbedste dansker som nummer 29, mens Anna Munch ligger nummer 42 samlet.

/ritzau/