Anna Mee får 878.318 kr. for at stoppe som borgmester

Fem københavnske borgmestre stopper i embedet efter nytår. Med sig får de en stor pose penge.
Anne Mee Allerslev var spidskandidat for Radikale Venstre ved kommunalvalget, men måtte trække sig, efter det kom frem, at hun i strid med reglerne havde lånt rådhussalen til sin bryllupsreception.
Anne Mee Allerslev var spidskandidat for Radikale Venstre ved kommunalvalget, men måtte trække sig, efter det kom frem, at hun i strid med reglerne havde lånt rådhussalen til sin bryllupsreception. Foto: Linda Kastrup/arkiv/Scanpix

Når den nye konstituering i Københavns Kommune træder i kraft efter nytår, bliver det uden fem af de nuværende borgmestre. De skal dermed se sig om efter noget nyt at lave. Økonomisk er de dog sikret i den nærmeste fremtid.

Det skriver DR Nyheder.

En af dem er Anna Mee Allerslev (R), der måtte trække sig fra sin post som beskæftigelses- og integrationsborgmester inden valget. Hun modtager 878.318 kroner i vederlag.

Anne Mee Allerslev stod ellers til at være spidskandidat for Radikale Venstre ved kommunalvalget, men måtte trække sig, efter det kom frem, at hun i strid med reglerne havde lånt rådhussalen til sin bryllupsreception.

Men Anna Mee Allerslev er langt fra den eneste borgmester, der modtager en stor pose penge, når de efter nytår skal finde noget andet at lave.

Børne- og ungeborgmester, Pia Allerslev (V), tager 1.003.793,04 kroner med. Det samme gør sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF). Begge har siddet som borgmester i otte år - derfor er det dem, der får de største vederlag.

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) og kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen får hver 501.896 kroner.

Ifølge professor i samfundsvidenskab på Roskilde Universitet Bent Greve, handler det om at sikre dem økonomisk, når de mister deres job. Det er nemlig langt fra nemt for afgående borgmestre, at få et job efter deres periode i den varme stol er slut.

Derfor er eftervederlagene vigtige for, at der er nogen, der gider være borgmestre.

- Uden dem risikerer man, at nogle ikke har lyst til at deltage i det politiske arbejde, fordi de ved, at der er en betydelig risiko for, at de ikke kan få et job bagefter og derfor så står uden indkomst, siger Bent Greve til DR.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.