Anklager: Vi har nye beviser mod Raket-Madsen

Obduktionsrapporten om Kim Walls død er nu afsluttet. Politiet har også gransket Peter Madsens computer.
Peter Madsens ubåd UC3 Nautilus er i politiets varetægt. Angiveligt var det om bord på faretøjet, at journalisten Kim Wall blev dræbt.
Peter Madsens ubåd UC3 Nautilus er i politiets varetægt. Angiveligt var det om bord på faretøjet, at journalisten Kim Wall blev dræbt. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Der er nye beviser i sagen mod den drabssigtede ubådsbygger Peter Madsen.

I et retsmøde tirsdag vil specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi blandt andet præsentere den obduktion, der er foretaget på baggrund af den svenske journalist Kim Walls torso.

- Jeg vil komme ind på nogle punkter i obduktionserklæringen, som nu foreligger i endelig form, siger Jakob Buch-Jepsen.

Forud for retsmødet ønsker han ikke at oplyse, hvorvidt dødsårsagen nu kan fastslås.

- Det vil jeg ikke kommentere på, siger specialanklageren.

Ud over en endelig obduktionserklæring vil anklageren i tirsdagens retsmøde røbe, hvad der er fundet på Peter Madsens computer.

I det seneste retsmøde i sagen valgte dommeren netop at tillade en gennemsøgning af den drabssigtedes computer, uden at han selv sad med.

Det skete mod den 46-åriges vilje. Modviljen begrundede Madsen med, at der var forretningshemmeligheder på computeren om diverse projekter, ubådsbyggeren er involveret i.

Peter Madsen har bedyret, at hans relation til Kim Wall udelukkende var professionel, og at hun døde, fordi hun ved et uheld blev ramt af en 70 kilo tung luge om bord på ubåden "UC3 Nautilus".

Det tror anklagemyndigheden dog ikke på. Derfor er Madsen sigtet for drab, for at have parteret Kim Walls lig og for at have smidt hende i vandet.

Det er kun journalistens overkrop, som er fundet. Hendes hoved, arme og ben mangler stadig.

- Efter anklagemyndighedens opfattelse er mistankegrundlaget ikke svækket, siger Jakob Buch-Jepsen.

I tirsdagens retsmøde, der begynder klokken 15.45, vil han derfor bede dommeren om at forlænge fængslingen af den 46-årige.

Omvendt ventes Peter Madsen at bede om løsladelse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.