Anklager: Pædagogmedhjælper forgreb sig på 28 piger i 18 år
Manden er tiltalt for at have krænket 28 små piger i årene mellem 1997 til 2015. De mange overgreb skete i SFO'en, i håndboldklubben og i mandens eget hjem i årene fra 1997 til 2015, påstår anklagemyndigheden. Foto: Bax Lindhardt/arkiv/Scanpix
Præcise forklaringer fra små piger viser, at pædagogmedhjælpers seksuelle krænkelser er sande, mener anklager.

Kys. Tungekys. Nus og klem på brystet, maven, ryggen og i skridtet både under og uden på tøjet.

Det er overgreb, som adskillige unge piger i Retten i Odense over flere dage har vidnet om, at en 55-årig pædagogmedhjælper skal have begået mod dem over flere år, da de gik til håndbold og i en SFO i det nordlige Odense.

Børnenes vidneforklaringer er stærke beviser mod manden, som gør, at der ikke kan være tvivl om, at han er skyldig, understreger anklager Maria Fanø-Fredeløkke i sin procedure foran dommerne.

- Pigerne er kommet med præcise, sikre og detaljerige vidneforklaringer. Med de beskrivelser, der har været, kan man ikke andet end at kende tiltalte skyldig, siger hun.

Flere af børnene har fortalt om, at de legede gemmeleg i mørke på skolen. Her gemte de sig med pædagogmedhjælperen, hvor han skal have rørt, nusset og kælet pigerne på kroppen, hvor andre ikke kunne se det.

Pigerne var i alderen fem til ti år, da de seksuelle overgreb skal være sket. I anklagerens øjne er deres forklaringer de vigtigste beviser i sagen mod manden, som over knap to årtier skal have krænket 28 små piger.

- Børnene reagerer meget forskelligt. Det gør det troværdigt. Det underbygger, at det, de fortæller, er rigtigt. For der er ingen, som oplever det samme på den samme måde, siger Maria Fanø-Fredeløkke.

Manden er tiltalt for at have forgrebet sig seksuelt på pigerne i årene mellem 1997 til 2015. De mange overgreb skete i SFO'en, i håndboldklubben og i mandens eget hjem, påstår anklagemyndigheden.

Den tiltalte arbejdede som pædagogmedhjælper i SFO'en, og i fritiden var han træner i den lokale håndboldklub. Han nægter sig skyldig i alle anklager.

Det er syvende dag i sagen, og der skulle være faldet dom. Men dommerne har rykket domsafsigelsen til tirsdag formiddag, da anklagerne mod manden er omfangsrige.

Maria Fanø-Fredeløkke kræver, at pædagogmedhjælperen får en dom på mindst et år og ni måneder, samt at han fratages muligheden for at arbejde med børn og unge. For der er sket et tillidsbrud, som er særligt groft.

- Det er hjerteknusende, når der er en krænker ansat, som har til opgave at passe på børnene, men i stedet gør dem ondt, siger hun.

Forsvareren Troels Maglegaard kræver, at den 55-årige frifindes for størstedelen af de rejste tiltaler, forklarer han i retten.

- Der er efter min opfattelse tale om forældelse i flere forhold.

Han understreger, at pædagogmedhjælperen fortsat ikke mener, at han har forgrebet sig på pigerne.

Der ventes at falde dom i sagen tirsdag klokken 11.

/ritzau/