Anklager kræver fængsling for at holde liv i Loyal To Familia

Krimi
Bande er forbudt (Foto: Scanpix Danmark Stf/arkiv/Ritzau Scanpix)

Unge vil ikke tale med politiet efter anholdelse i Nivå Centret. De er sigtet for at videreføre ulovlig bande.

Fire unge mænd sigtes af politiet for at ville videreføre Loyal To Familia, som er ulovlig. De var forsamlet ved Nivå Centret torsdag aften, og en anklager vil kræve dem varetægtsfængslet.

Efter anholdelsen har de fire ikke ønsket at sige noget til politiet, lyder det fra Nordsjællands Politi fredag formiddag.

I pressemeddelelsen oplyser politiet ikke, at der er tale om Loyal To Familia. Man nøjes med at skrive om en "forening".

Politiet bruger en sjældent brugt bestemmelse i straffeloven. Den handler om den, der "deltager i videreførelsen af en forening, efter den foreløbig er forbudt af regeringen eller opløst ved dom".

Strafferammen er fængsel op til to år. Fredag eftermiddag skal en dommer i Helsingør tage stilling til en anklagers begæring om at varetægtsfængsle de fire.

Rigsadvokaten har for nylig besluttet at forbyde Loyal To Familia. Det skyldes, at gruppen forbindes til meget alvorlig kriminalitet.

Senere skal dommere i Københavns Byret afgøre, om der er grundlag for at opløse gruppen. Retten skal også tage stilling til, om Loyal To Familia overhovedet er en forening i grundlovens forstand.

Forbuddet blev meddelt 4. september, og allerede dagen efter greb politiet ind mod fem personer, der stod på Falstergade i Fredericia.

- Som jeg har fået det fortalt, så har man bare stået nogle stykker sammen, har advokat Michael Juul Eriksen tidligere sagt. Han repræsenterer LTF i den kommende sag i byretten.

Allerede da forbuddet blev nedlagt, varslede justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at politiet ville være på stikkerne. Betjente vil være "offensivt til stede for at se, om forbuddet på nogen måde overtrædes", sagde han.

- Det handler om at vise, at man ikke tolererer, at banden manifesterer sig i det offentlige rum, sagde Søren Pape.

/ritzau/