Anklagemyndighed: Eksplosion i Bruxelles var terrorangreb

Banegården Gare Centrale i Bruxelles blev tirsdag aften ramt af en mindre eksplosion, der af den belgiske anklagemyndighed anses for at være et terrorangreb.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Ved 21-tiden skød belgiske soldater en person på banegården. Hans identitet er endnu ukendt, oplyser anklagemyndigheden i Bruxelles ifølge Reuters.

Anklagemyndigheden oplyser til AFP, at personen er død.

Vedkommende er mistænkt i forbindelse med eksplosionen, som fandt sted kort forinden.

Det oplyser Ine Van Wymersch, der er talsperson for anklagemyndigheden i Bruxelles, til mediet VRT, skriver nyhedsbureauet AP.

Det ser umiddelbart ud til, at ingen andre er kommet til skade, tilføjer hun.

Efterfølgende har et bombehold gennemført en kontrolleret sprængning af et bombebælte, som den mistænkte var iført. Det rapporterer mediet VTM ifølge AP.

Øjenvidner siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at manden råbte "Allahu akbar" - "gud er stor".

- Jeg gik ned til mezzanin-niveauet (et område på banegården, red.), nogen råbte. Så skreg han "Allahu akbar" og sprængte en trolley i luften, siger øjenvidnet Nicolas Van Herrewegen ifølge AFP.

Ifølge AP tilføjer vidnet, at manden så ud til at være mellem 30 og 35 år gammel.

Politiet har afspærret området ved banegården.

Grand Place i den centrale del af Bruxelles, som ligger 200 meter fra banegården, blev ligeledes ryddet, skriver Le Soir og flere andre medier.

Men flere brugere på sociale medier poster dog billeder af en menneskefyldt plads ved 21.30-tiden.

Foruden banegården blev også den nærliggende metrostation evakueret, og flere buslinjer er blevet omdirigeret, rapporterer tv-stationen RTBF.

I forvejen er beredskabet i hovedstaden og andre dele af Belgien forhøjet, siden en metrostation og lufthavnen i Bruxelles blev ramt af terrorangreb i marts sidste år.

Soldater holder vagt på blandt andet banegården.

/ritzau/