Anholdt PET-meddeler i retten: Han skulle henrette mig
En gruppe islamister har tilsyneladende haft til hensigt at slå den tidligere PET-meddeleler Morten Storm ihjel. Foto: Johansen Linda/Free
For at sikre sig politibeskyttelse udeblev Morten Storm tirsdag fra retten. Han er nu anholdt for at vidne.

Den tidligere PET-meddeler Morten Storm er anholdt og vidner onsdag under tvang i Retten i Næstved mod fire mænd, der er tiltalt for at have truet ham på livet. De fire nægter sig skyldige i tiltalen.

I retsmødet forklarer Storm, at de fire har truet ham og hentet en femte person, der ville slå ham ihjel.

- Han siger, "dine børn skal ikke se det blodbad. Du ved godt, hvad der kommer nu", siger Morten Storm om den femte mand, der ikke er anholdt, men som skal have ønsket at slå ham ihjel.

Truslerne skal være fremsat 24. juni 2016 - en varm sommerdag, hvor Morten Storm og hans familie skulle på fisketur.

Ifølge Morten Storm ser han de fire tiltalte første gang, da han skal handle i Rema 1000. De tiltalte stiger ud af en bil og "skuler til ham".

- Jeg kan se, at de begynder at se på deres mobiler og google mig, og så tænker jeg, der er et eller andet galt her, siger han i retten.

Ifølge Morten Storm forsøger de tiltalte at "intimidere ham" med deres kropssprog og råber provokationer til ham.

Forsvareren for en af de tiltalte spørger Morten Storm, om ikke han overvejer at vende om og tage hjem. Men her svarer Storm:

- Skal jeg rende rundt og gemme mig? Hvorfor skulle jeg gøre det? Jeg skulle ud og fiske med mine børn. Det er mit land også.

- Det er fundamentalister, siger han henvendt til de tiltalte.

De fire tiltalte er 18, 21, 23 og 43 år.

Efter mødet ved Rema 1000 drager Morten Storm på fisketur med familien.

Omkring 45 minutter senere dukker de fire tiltalte ifølge Morten Storm op igen - denne gang med den femte mand.

- Det er åbenbart ham, der skal henrette mig, mens nummer tre står og filmer, lyder det fra Storm.

Ifølge Morten Storm kommer den femte mand med trusler og beder ham komme hen til sig. Han siger, at de tiltalte "tager ting fra bilen", men han afviser, at det er pistoler.

Morten Storm mener dog, at hans søn skal have set en kniv. På et senere retsmøde skal der afspilles en videoafhøring af sønnen.

Storm og hans familie undslipper ifølge Storm, fordi de kan køre væk i en bil, da den femte mand giver ham chancen for at fjerne børnene, så de ikke bliver vidne til et blodbad.

Allerede tirsdag skulle Storm efter planen have vidnet i sagen, men han dukkede ikke op ved retsmødet, fordi han ikke ville ankomme til retsbygningen uden politibeskyttelse.

Onsdag morgen blev Morten Storm så anholdt med henblik på at vidne under tvang. Dommen i sagen ventes først i april.

/ritzau/