Angrebet af hvid haj: Slog den i øjet og slap væk

Nyheder
Manden slap fra angrebet med en mindre flænge på den ene arm. (Foto: Ritzau Scanpix)

En 60-årig newzealandsk mand tog kampen op med en stor hvid haj - og vandt.

En 60-årig surfer besluttede sig for at slå fra sig, da han lørdag blev angrebet af en stor hvid haj i New Zealand. Det reddede formentlig hans liv. 

Nick Minogue fra Auckland fortæller til New Zealand Herald, at han padlede ud i vandet ved Pauanui Beach, da en tre meter lang haj pludselig satte tænderne i hans arm og derefter bed sig fast i surfbrættet.

- Da det gik op for mig, hvad der skete, havde den bidt sig fast i den forreste del af surfbrættet, sagde han til avisen. 

Minogue kom i tanke om, at han havde hørt, at hajer ikke bryder sig om at blive slået på på næsen eller i øjet - og så gik han ellers til modangreb. 

- Jeg råbte faktisk “fuck af”og prøvede at slå den i øjet, men første gang ramte jeg ved siden af. Så trak jeg min næve tilbage, råbte “fuck af” igen og denne gang ramte jeg den smask lige i øjet, sagde Nick Minogue, som fortæller, at han blev strejfet af halefinnen, da hajen tog flugten. 

Tyskeren skreg

Nick Minogue satte derefter kurs mod kysten i selskab med en tysk surfer, som befandt sig i nærheden.

- Den tyske fyr skreg nærmest hele vejen, og det fik mig bare til at padle endnu hurtige, sagde Nick Minogue, der slap med en flænge på den ene arm. 

- Der dryppede blod ud af ærmet på min våddragt, men heldigvis var flængen ikke dyb, fortalte han til New Zealand Herald.