Anders Samuelsen støtter Bilka-Mohamad: "Du løber med sejren!"

Liberal Alliance-lederen sender sympati afsted til dagens mest omtale 17-årige.
Anders Samuelsen håber, at Mohamad snart får et nyt job.
Anders Samuelsen håber, at Mohamad snart får et nyt job. Foto: SCANPIX arkiv

Liberal Alliances leder Anders Samuelsen sender nu sympati afsted til dagens mest omtalte 17-årige, den tidligere Bilka-ansatte Mohamad Al Jawerheri, der angiveligt blev fyret af supermarkedskæden som følge af sin deltagelse i en tråd på Facebook.

"Mohamad løber suverænt med sejren. Og jeg håber han hurtigt er tilbage i job," erklærer Anders Samuelsen i en update. Den har han skrevet efter at have læst den famøse tråd i Facebook-debatten, som tilsyneladende endte med at koste 17-årige Mohamad jobbet.

- I de diskussioner, vi har om flygtninge og indvandrere, er det vigtigt at holde tungen lige i munden og holde skæg for sig og snot for sig. På nettet tager tingene nemt overhånd - som det har gjort i den aktuelle sag. Og det skal vi være i stand til at tage afstand fra, siger Anders Samuelsen til Avisen.dk om årsagen til, at han i sin update støtter Mohamad fra Næstved.

Mohamad Al Jawerheri blev efter eget udsagn presset til at sige op i Bilka. Forud for fyringen havde han deltaget i en debat om islam i den offentlige Facebook-gruppen "JA TIL FRIHED - NEJ TIL ISLAM". Debatten udviklede sig til, at brugerne fra gruppen angiveligt truede teenageren samt henvendte sig til Bilka i Næstved, hvor Mohamad i sin fritid sad ved kassen. 

Anders Samuelsen har læst dele af tråden, hvor Mohamed kom i vild diskussion med bl.a. den 71-årige Bjørn, som efterfølgende henvendte sig til Bilka. På den baggrund kårer Samuelsen Mohamad som en overlegen vinder af debatten.

Ifølge Samuelsen mestrer Mohamad nemlig en særlig dansk disciplin: Ironi.

"Han bevarer roen, han understreger klart sit demokratiske sindelag, sin afstandtagen til sindsyge terrorister, han tjener sine egne penge, han roser loyalt sin arbejdsplads for at have smilende medarbejdere - og fremhæver med stolthed sine forældre og det faktum at også de arbejder. What's not to like", spørger Anders Samuelsen på Facebook.

Bjørn og de andre debattører i den yderst islam-kritiske Facebook-gruppe giver han ikke meget for:

"Bjørn er forblindet af sort/hvid had. Han ejer ikke humor. Han forstår ikke klassisk dansk ironi. Han udstråler uklædelig bitterhed. Han bruger alt for mange (truende) store bogstaver. Han truer en mindreårig med, at han nok skal få taget jobbet fra ham. Han taber besindelsen og forstår tydeligvis ikke unge menneskers brug af 'hehehehe'."

- Mange andre ville være blevet vrede og stødte over den behandling, Mohamad fik i tråden, men han bevarer overblikket, siger Anders Samuelsen til Avisen.dk.

Bilka-Mohamad vs. Hidsige Bjørn.Nå, men nu har jeg læst en meget omtalt dialog mellem en 17årig Mohamad og en 71årig...

Opslået af Anders Samuelsen på 29. december 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.