Anders døde i arbejdsulykke på krigsskib: Han startede noget stort i os alle

En alvorlig arbejdsulykke på Søværnets orlogsskib “Absalon”, kostede mandag en ung mand livet. Han mindes af kollegerne på Facebook.
Marineoverkonstabel på "Absalon" Anders Tønsberg Kvist.
Marineoverkonstabel på "Absalon" Anders Tønsberg Kvist. Foto: Med tilladelse fra Søværnets 2. Eskadre

Det er en tydeligt bevæget besætning, der nu mindes den unge marineoverkonstabel, Anders Tønsberg Kvist, der mandag eftermiddag mistede livet ombord på det danske krigsskib “Absalon”.

“Anders vil blive savnet af hele besætningen for sit humør, gåpåmod og sin arbejdsiver. Vi ser stadig Anders stå med sit store drengede smil, når han havde startet ”noget stort”. Således startede han noget stort i os alle,” står der i en tekst på Facebook, der er underskrevet “Besætningen på Absalon”.

Han havde arbejdet sig op i hierarkiet ombord, hvor han begyndte i kabyssen, senere på dækket og til sidst som marineoverkonstabel i maskinen ombord på det store krigsskib. Han bliver beskrevet som en god kollega og ikke mindst en god ven.

“Anders var vedholdende og nidkær med alle sine gøremål og venskaber. Til Anders gik man aldrig forgæves ... Vi vil savne hans prajninger. Med få ord fik han alle ombord til at smile …
Først et lille forord og så: ”Kantinen åben, kantinen åben”, som kun Anders kunne sige det,” skriver kollegerne.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

Det møder stor støtte og opbakning på Søværnets forskellige Facebook-sider fra hans venner og bekendte såvel som fremmede.

Ifølge Forsvaret var der tale om en tragisk arbejdsulykke under en større Nato-øvelse nord-øst for Bornholm.

Soldaten fik angiveligt sit hoved i klemme i en luge, og fik i den forbindelse svære skader. Hans liv kunne ikke reddes af skibets læge.

Den militære anklagemyndighed, Forsvarets Auditørkorps, efterforsker nu sammen med en af forsvarets skibsteknikere, hvordan ulykken kunne ske.

Det er endnu ikke muligt at konkludere, hvor årsagen ligger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.