Anden: "Jeg har ikke brug for at krænge mit forhold til Kim Larsen ud"

Underholdning
Anders Matthesen da han tog imod Imperial i København. (Foto: Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)

Anders Matthesen fik Kim Larsen til at skrive et nummer med samme stilfærdige fornemmelse som i "Pianomand".

Anders Matthesen var ikke meget for, at forholde sig til Kim Larsens død, da komikeren søndag tog i mod pressen i biografen Imperial i København.

Anledningen var Anders Matthesens nye animationsfilm, "Ternet Ninja", som bygger på hans bog af samme navn.

Ekstra Bladet spurgte forgæves til det samarbejde Anders Matthesen havde med den nu afdøde nationalskjald i forbindelse komediefilmen "Sorte kugler" (2009). Her skrev Kim Larsen nummeret "Kom igen" til en scene i filmen.

- Jeg vil meget gerne fortælle om det en anden dag, men ikke i dag. Der handler det om "Ternet Ninja"', og lige nu vil alle koge suppe på det der Larsen, sagde Anders Matthesen, og tilføjede, at han synes "det er lidt usmageligt at stå hele tiden at snakke om":

- Jeg har ikke brug for at krænge min Larsen-historie ud.

Ifølge BT skrev Anders Matthesen et brev til Kim Larsen og spurgte om han ville skrive et nummer til "Sorte kugler". Da Kim Larsen havde set scenen, sagde han ja tak og sendte en demo af sangen:

- Her er, hvad jeg har lavet. Hvis du kan bruge det, er det fint - hvis ikke, så er vi lige gode venner, skrev Kim Larsen tilbage til Anders Matthesen.

Anders Matthesen endte med at bruge demoen, som den var.

Ifølge BT skrev Anders Matthesen i brevet, at han gerne ville have et nummer med samme stilfærdige fornemmelse som i Larsen-sangen "Pianomand".

Og det fik han.