Alternativet vil have CO2-tal på madvarerne

Christian Poll: Et kilo kylling er seks gange så klimavenligt som oksekød. (Foto: Foto: Shutterstock og Folketinget)

Alternativet vil gøre det lettere at spise bæredygtigt og mener, at alle har ret til at kunne tage et klimabevidst valg.

Alternativets fødevareordfører, Christian Poll, foreslår i et debatindlæg i Politiken, at der sættes CO2-tal på mad.

Tallene skal vejlede forbrugerne til at købe mere klimavenligt.

"Hver gang jeg står i mit lokale supermarked med en pose pasta i den ene hånd og en pose ris i den anden, ærgrer det mig, at det er så svært at gennemskue, hvilke varer der er de mest klimavenlige", skriver Christian Poll og tilføjer, at han er en af mange som gerne vil leve mere bæredygtigt.

Han bruger eksemplet pasta versus ris, hvor et kilo pasta, ifølge ham, udleder 0,8 kilo CO2, mens et kilo ris udleder 3,3 kilo CO2.

Alternativet ønsker ikke en ny mærkeordning, men et tal, som det kendes fra blandt andet, hvor mange kalorier der er i varerne.

"For jeg mener faktisk, at vi som forbrugere har ret til at vide, hvor meget CO2 de enkelte varer udleder. Vi har ret til at kunne tage et klimabevidst valg, når vi handler", skriver Christian Poll.