Det får en præventiv kriminalitetseffekt, at boligforeninger nu har muligheden for at smide kriminelle beboere ud, vurderer Bent Madsen, administrerende direktør i Danmarks Almene Boliger (BL) efter Højesteret torsdag har stadfæstet to tidligere domme.
- Det har en klar præventiv effekt. Familierne ved, at begår deres børn noget helt grænseoverskridende kriminelt i et boligområde, så har de en risiko for at blive smidt ud af deres bolig, siger Bent Madsen til Ritzau.
Familierne i Brabrand blev smidt ud, fordi børn i familierne havde medvirket til at sætte ild til børnehaven Viben i Gellerupparken.
To familier protesterede over boligforeningens røde kort, og det er disse sager, som Højesteret nu har taget stilling til.
Højesteretsdommen vækker tilfredshed i BL.
- Vi er tilfredse med, at det blev en stadfæstelse af dommene fra byretten og Vestre Landsret. Det betyder noget, at man har rettens ord.
- Det er heldigvis kun i meget få tilfælde, at dommen har relevans. Men det er vigtigt, at højesteret nu har blåstemplet et instrument til at smide beboere ud, der skaber utryghed, siger Bent Madsen.
Han understreger, at der skal være en meget høj grad af retssikkerhed, der bliver overtrådt, før sanktionen kan komme på tale.
- Når der bliver begået noget helt utilstedeligt som for eksempel ildspåsættelse eller skyderi, siger Bent Madsen.
På det seneste har DAB i Værebro brugt muligheden efter farlige skudepisoder.
En håndfuld familier er blevet opsagt med henvisning til, at børn og unge er blevet afsløret i at have deltaget i skyderierne i boligområdet.
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.