Alice gav fattige familier gratis ferie: Over halvdelen dukkede aldrig op

Landejendommen har intet med historien at gøre. (Foto: Foto: Scanpix/Iris)

Ti familier dukkede slet ikke op til en uge gratis ferie. Arrangør Alice Damgaard Andersen er klar til en gentagelse.

Det er en skuffet Alice Damgaard Andersen, som havde åbnet sit hjem og tilbudt 15 familier, at holde en uges ferie på hendes nedlagte landejendom i Løsning nær Horsens.

600 familier havde ansøgt om deltagelse og 15 var valgt ud. Men da ferien begyndte, dukkede kun fem familier op:

- Jeg fik beskeder fra folk, der pludselig havde opdaget, hvor Løsning lå og at de syntes, det var for langt. Det kunne de måske godt have fundet ud af lidt før. Men der var faktisk også mange, som bare slet ikke kom, fortæller Alice Damgaard Andersen til TV Syd.

Der var ellers dækket op til hyggelig velkomst, men det, der ærgrer Alice Damgaard Andersen mest, er, at andre familier kunne have fået chancen.

I stedet for at lade ærgrelsen ødelægge ferien fokuserede hun på de familier, som deltog i ferien.

- Jeg har fået overvældende god respons fra familierne, som er meget taknemmelige over at få lov at være en del af den her ferie. Vi har knyttet nogle venskaber og der er blevet udvekslet telefonnumre. Jeg tror, vi vil få glæde af hinanden fremover, siger hun.

Klar til næste år

Familieferien sluttede onsdag, og til DR P4 Trekanten fortæller Alice Damgaard Andersen, at et arrangementet kan blive gentaget til næste år.

- De familier, der var med, har tilbudt at komme og hjælpe til næste år. Og jeg er blevet kontaktet af foreninger og sponsorer, der gerne vil støtte, at vi laver arrangementet igen, fortæller hun.

- Så selvom jeg er skuffet over dem, der ikke mødte op i år, hyggede vi os rigtig meget. Og derfor er jeg ikke blevet skræmt væk fra at gøre det igen en anden gang. Så må jeg bare udvælge mere omhyggeligt, og måske få folk til at betale et depositum, som de kan få igen, når de dukker op. Det er jo stadig vigtigt at tage hånd om de her familier.