Aldrig set før: Dansk komiker slår vild rekord

Underholdning
Anders Matthesen har selv skrevet og instrueret "Ternet Ninja". (Foto: Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix (arkiv))

Anders Matthesens nye animationsfilm "Ternet Ninja" slår kæmpesuccesen "Journal 64".

På bare otte dage fik Anders Matthesens nye animationsfilm "Ternet Ninja" knap 346.000 danskere til at slippe fjernbetjeningen og gå i biografen.

Det er den bedste startuge for en dansk film nogensinde, skriver Kino.dk.

"Ternet Ninja" slår således Jussi Adler-Olsen-filmen "Journal 64", som på otte dage solgte 215.910 billetter.

- Vi havde godt en stærk fornemmelse af, at filmen ville finde sit publikum. Men at en animeret familiefilm har solgt så mange billetter hver dag i hele juleperioden, havde vi alligevel ikke turdet håbe på, Nordisk Films direktør, Frederik Honore, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at "Ternet Ninja" har vist sig at være en film, der favner bredt og både har en stærk appel til børnefamilier, men også et voksent publikum, som kan lide et godt grin eller er fans af Anders Matthesen.

Til sammenligning solgte Anders Matthesens animations-succes "Terkel i Knibe" 376.188 billetter da den ramte lærredet i 2004, mens hans spillefilm "Sorte Kugler" fra 2009 solgte 405.057 billetter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

"Ternet Ninja" havde premiere juledag. Foto: Nordisk Film

Flotte anmeldelser

"Ternet Ninja" fik også et gevaldigt skub af anmelderne, som nærmest stod i kø med ros.

Filmen er "et helstøbt mesterværk", mener Jyllands-Postens anmelder, som kalder filmen "filterløs og grænsesøgende":

- Det er balancen mellem det renhjertede og det grovkornede, der gør "Ternet Ninja" til en vinder, skrev avisen juledag.

Soundvenue skrev, at tonen i filmen og de mange jokes er "under bæltestedet". Men fordi "Ternet Ninja" samtidig leverer en meningsfuld, velfortalt historie om retfærdighed, giver det mening.

Anders Matthesen har selv skrevet og instrueret "Ternet Ninja", som er baseret på komikerens første børnebog af samme navn. Derudover har han også selv indtalt alle stemmer pånær to og desuden skrevet filmens sange.

Onkel Stewart spiller en væsentlig rolle i "Ternet Ninja". Foto: Nordisk Film

Fakta - handlingen i "Ternet Ninja"

Aske går i 7. klasse og er forelsket i Jessica fra 8. Klasse.

Aske har et anstrengt forhold til sin stedbror Sune og sin stedfar Jørn, og så er der Glenn fra specielklassen, som forfølger Aske og hans bedste ven Odysseus.

En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til Aske. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke... Den er blevet til ved en fejl på en børneslavefabrik i Thailand, hvor den overtrætte og udsultede Quang Cow Bak FuFu i et øjebliks uopmærksomhed er kommet til at sy dukken af et dyrt ternet tørklæde, som tilhører fabrikkens danske direktør Phillip Eberfrø.

Som straf for denne brøde er Quang blevet tæsket ihjel af den kyniske Phillip Eberfrø. Ninja-dukken er altså den eneste af sin slags i verden ... og, nåh ja, så viser den sig at være levende, dødsensfarlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn.

Begreber der ligger langt fra Askes hverdag. Ternet Ninja vinder Askes tillid og hjælper ham med effektivt at få styr på alle sine problemer.

Aske afgiver forinden et højtideligt løfte om at gengælde tjenesten og hjælpe Ternet Ninja med sin mission (uden dog at ane hvad missionen går ud på) - et løfte som Ternet Ninja, har i sinde at holde Aske fast på.

Onkel Stewart spiller en væsentlig rolle i filmen, og så er der korte gæsteoptrædener af blandt andre Terkel og Arne Nougatgren.

Kilde: Nordisk Film