Airbus nedskriver værdi af militærfly med 1,3 milliarder euro

Det fremgår af regnskabet fra Airbus, at selskabet har nedskrevet værdien af det problemplagede A400M militærtransportfly med 1,3 milliarder euro. (Foto: Foto: Mohd Rasfan/arkiv/AFP)

Europas flymastodont kom ud af 2017 med et driftsresultat på 4253 milliarder euro, viser regnskab.

Den franske flyproducent Airbus endte med et driftsresultat på 4,3 milliarder euro i 2017 og en omsætning på 66,8 milliarder euro.

Det viser regnskabet for sidste år, der er offentliggjort torsdag morgen, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig forudser flyproducenten en stigning på 20 procent i de tilpassede driftsindtægter i 2018.

Analytikere havde i gennemsnit for 2017 forventet et driftsresultat på knap 4 milliarder euro og en omsætning på 67,3 milliarder euro ifølge en måling fra nyhedsbureauet Reuters.

- Takket være vores gode driftsresultater - især i sidste kvartal - har vi som minimum opfyldt alle vores mål i 2017, udtaler administrerende direktør i Airbus Tom Enders ifølge nyhedsbureauet dpa.

I forbindelse med regnskabet bekræfter Airbus desuden sit mål om at levere omkring 800 jetlinere i 2018.

Det fremgår dog også af regnskabet, at Airbus har nedskrevet værdien af producentens problemplagede A400M militærtransportfly med 1,3 milliarder euro.

Tabet kommer i kølvandet på, at Airbus i sidste uge nåede frem til en midlertidig aftale med syv europæiske Nato-køberlande om yderligere forsinkelse i leveringen af de nye fly.

Administrerende direktør Tom Enders udtaler ifølge Reuters, at aftalen vil "reducere de resterende risici for programmet betydeligt".

I 2016 måtte Airbus sluge en regning på 2,2 milliarder euro for problemer med netop A400M.

Det skyldtes, at selskabet ikke kunne levere modeller af militærflyet til tiden.

/ritzau/