AirAsia risikerer at miste deres licens
Indonesiske soldater bærer ofre for AirAsia-flyulykken væk, og nu risikerer lavprisselskabet måske at miste licensen. Foto: Dita Alangkara/AP
AirAsia risikerer at miste licensen i Indonesien, lyder det fra landets transportministerium.

Det indonesiske transportministerium vil snarest indlede en undersøgelse af alle AirAsias flyvninger, efter at et fly fra lavprisselskabet styrtede ned i uvejr sidste søndag.

Efterfølgende er det kommet frem, at flyet på rute 8501 ikke havde tilladelse til at flyve om søndagen.

- Vi vil undersøge alle AirAsias flyafgange. Forhåbentlig kan vi begynde dette arbejde allerede mandag. Vi vil ikke fokusere på licenser, kun afgange, siger Djoko Muratmodjo, som er fungerende chef for lufttrafik i det indonesiske transportministerium.

- Det er imidlertid muligt, at AirAsias licens i Indonesien kan trækkes tilbage, tilføjer han.

AirAsias administrerende direktør Sunu Widyatmoko siger, at flyselskabet vil samarbejde med myndighederne, men han har ikke yderligere kommentarer til beslutningen.

Skibe, som fortsat søger efter vraget af passagerflyet, har udpeget to "store objekter" på havbunden, melder den indonesiske redningstjeneste.

Der var 162 personer om bord i flyet, da det tidligt søndag forsvandt over Javahavet sydvest for Borneo under flyvningen mellem Indonesien og Singapore.

Lige inden havde piloterne anmodet om tilladelse til at flyve en smule højere for at undgå et uvejr på ruten.

Indtil nu er 30 lig bjærget.

/ritzau/Reuters