AGF træder til med hjælp: "Vi har desværre rigtig mange hjemløse i Aarhus"
Henter afspiller ...
Foto: Keld Navntoft/Scanpix Video: AGF TV
Fodboldklubben AGF fra Aarhus har været forbi med tæpper til den lokale afdeling af Kirkens Korshær. De skal komme en voksende gruppe af hjemløse i byen til gavn.

December måned er over os. Men hvor julemåneden for de fleste betyder hygge og samvær med familien, er de kolde vintermåneder for en særlig gruppe borgere et spørgsmål om at klare sig igennem en kold hverdag.

For de hjemløse på gaderne er det svært at holde varmen, når temperaturerne nærmer sig frostgrader. Men nu har de aarhusianske hjemløse fået en håndsrækning. Forleden delte det lokale superligahold AGF nemlig 400 tæpper ud til byens hjemløse.

Tæpperne blev leveret til den lokale afdeling af Kirkens Korshær. 

Kommunikationschef i AGF, Søren Højlund Carlsen, fortæller, at tæpperne var til overs fra fordelsprogrammet AGF Plus.

- I erkendelse af vores stadions mangler, hvor der bliver meget koldt, valgte vi at byde medlemmerne på et tæppe og kaffe til hjemmekampene. Der blev indkøbt rigtig mange tæpper, men der skulle nogle nye til. Så vi havde tæpper til overs, der bare lå herude - og de skulle gerne komme i god brug. Vi kender de gode folk fra Kirkens Korshær, og de var meget interesserede, siger Søren Højlund Carlsen til Avisen.dk.

- Vi tænkte faktisk, at det var alt for mange tæpper. Men de kunne sagtens bruge dem, for der er desværre rigtig mange hjemløse i Aarhus. Så det er en win-win, siger Søren Højlund Carlsen.

Han fortæller, at det er enormt vigtigt for AGF, at klubben giver noget tilbage til byen. 

- Aarhus er en del af os, og vi er en del af Aarhus, Vi har tæt tilknytning til byen, og det kommer til udtryk på flere måder, siger Søren Højlund Carlsen.

Blandt andet har klubben ved deres sidste hjemmekamp samlet ind til børneafdelingen på Aarhus Universitetshospital. 

Kirkens Korshær: 'Det luner på to fronter'

Der er også hårdt brug for hjælpen i Aarhus, fortæller souschef hos Kirkens Korshær Aarhus, Ole Thvilum. Den seneste hjemløsetælling fra VIVE viste, at der er 767 hjemløse i Aarhus Kommune.

- Vi er rigtig glade for sådan nogle donationer, og denne her kommer midt i, at der er et stort behov i vinterkulden, siger Ole Thvilum til Avisen.dk.

- Tæpperne er til brugerne i varmestuen, som har mulighed for at kunne varme sig udenfor. Vi har et par timer lukket om eftermiddagen, og nu har de nogle tæpper til at holde sig varme og bevæge sig lidt rundt. For dem der sover på gaden, giver det også noget at lægge sig på.

Han mener, at det er et godt signal AGF sender ved at donere tæpperne.

- Det er guld værd. Det bekræfter, at andre tænker på os og de hjemløse, som jo er de allermest udsatte i samfundet. Det er det helt rigtige signal, og man kan sige, at det luner jo på to fronter, siger Ole Thvilum.

Han oplyser, at der stadig er ledige sovepladser hos Kirkens Korshær, og at man er 'fortrøstningsfulde' forud for den kolde vinter.