Afsløret i razzia: 5 ton slik skal destrueres

De 5.011 kilo chokolade og nøddemix ligger på et lager, som virksomhedsejeren ikke har adgang til uden om Fødevarestyrelsen. Arkivfoto. (Foto: Foto: RUNE PEDERSEN/POLFOTO)

Fødevarestyrelsen har fundet lidt over fem ton for gammel chokolade og nøddemix. Virksomhedsejer har nu to dage til at afskaffe det.

Fødevarestyrelsen har sendt et påbud til arbejdsgiveren David Yüksel med krav om, at hans personejede firma skal destruere fem ton for gammelt chokolade og nøddemix. Destruktionen skal ske senest fredag 1. august. Det viser aktindsigt i Fødevarestyrelsens påbud, som Fagbladet 3F har fået.

Under en razzia sammen med politi og SKAT fandt Fødevarestyrelsens rejsehold midt i juni de for gamle madvarer på David Yüksels ejendom på Hareløsevej nær Hillerød. I første omgang krævede styrelsen, at firmaet Visticker ApS - som David Yüksel har ejet og været direktør for - destruerede produkterne. Men nu har Fødevarestyrelsen flyttet påbuddet fra Visticker ApS til David Yüksels personejede firma.

- Personkredsen bag virksomhederne har ved deres handlinger og divergerende udtalelser medvirket til, at det har været svært at placere det endelig ansvar for de ulovlige handlinger. Der gik således nogen tid, inden vi nåede til den konklusion, at den ansvarlige var en privatperson, som havde etableret en fødevarevirksomhed på stedet uden at være registreret til det, siger Michael Rosenmark.

Chefen for Fødevarestyrelsens rejsehold oplyser, at der er tale om en straffesag, og at styrelsen påtænker at give to bøder. De 5.011 kilo chokolade og nøddemix ligger på et lager, som David Yüksel ikke har adgang til uden om Fødevarestyrelsen.

David Yüksel og hans advokat Peter Hallgren, fra firmaet Holm & Hallgren Advokater, oplyser til Fagbladet 3F, at David Yüksel solgte Visticker ApS 1. februar i år. Peter Hallgren oplyser desuden, at David Yüksel efter det seneste påbud fastholder, at han ikke har noget med det konfiskerede slik at gøre.