Ærlig prins Harry: Det er en stor sorg

Prins Harry fortæller første gang om bruddet med sin kongelige familie. (Foto: Scanpix)

Den detroniserede prins fortæller offentligt om sin og fru Meghans beslutning.

– Beslutningen jeg har taget for mig og min kone om at træde tilbage, var ikke nogen nem beslutning, det var en stor sorg, fortalte den 35-årige prins Harry blandt andet ved et velgørenhedsarrangement på den eksklusive The Ivy restaurant i går aftes.

– Der er gået så mange måneder med snak og år med udfordringer. Og jeg ved, at jeg ikke altid har haft ret, men når alt er sagt og gjort, var der ikke så mange andre muligheder end dette, fortalte han videre.

Parret blev forleden erklæret som "ikke en del af den kongelige familie længere" lige såvel, som de fra foråret ikke vil modtage apanage længere.

Han fortalte også, at han var ked af, at hans så mange titler var blevet frataget ham, og "han ønskede fortsat at tjene under sin bedstemor dronning Elizabeth af Commonwealth uden apanage, men det var ikke muligt...."

Nævnte sin mor to gange

Han refererede også til sin mor, prinsesse Diana to gange: – Jeg er vokset op med en enorm støtte fra folket. I har taget imod min kone, Meghan, med åbne arme, da I så, jeg fandt lykke og kærligheden med denne kvinde, som jeg havde håbet på hele mit liv. Endelig blev den anden søn af prinsesse Diana gift...

Senere sagde han: – Da jeg mistede min mor 23 år siden, tog I mig under jeres vinger...