Ærlig Mikkel Beha om barndommen: "Jeg gad ikke skille mig ud"
Mikkel Beha Erichsen gad ikke være ham der hang to meter høj i et boghandlervindue. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)
Mikkel Beha Erichsens opvækst med kollektiver og konstante rejser til verdens yderste afkroge har givet ham en tro på, at han klare sig igennem alle situationer.

Mikkel Beha Erichsen var bestemt ikke fornøjet, da hans far, Troels Kløvedal, i 1978 udgav sin første bog, "Kærligheden, kildevandet... og det blå ocean", om livet på verdenshavene.

Det fortæller Mikkel Beha Erichsen ifølge Se og Hør i DR K-programmet "Kulturdynastier: Familien Kløvedal".

Bogen udkom, da Mikkel Beha Erichsen var en purk på 12 år, og et billede med den 12-årige Mikkel reklamerede for bogen på et kæmpestort banner på gågaden i Aarhus.

- Jeg gad ikke skille mig ud. Jeg havde det sådan: Kan I ikke tage det billede ned? mindes han og husker, at han kom gående med sine kammerater, da han så banneret.

– Og jeg håbede, at de andre ikke så det. For jeg gad ikke være ham, der hang to meter høj i et boghandlervindue, forklarer Mikkel Beha Erichsen i programmet.

Mikkel Beha Erichsen fortæller også om en opvækst med kollektiver og konstante rejser til verdens yderste afkroge sammen med sin far.

Den opvækst gav tv-værten en fast tro på, at han kan klare sig igennem alle situationer.

Flere kultur-familier

Programmet om familien Kløvedal er et af fire i en portrætserie om fire kendte danske kulturfamilier, og det aftryk de har sat på Danmark igennem generationer.

Udover familien Kløvedal har DR K-seerne stiftet bekendtskab med familien Winding og familien Trier. Tirsdag sendes det fjerde program, som handler om familien Koppel.

I programmerne fortæller familierne om, hvordan deres arv og miljø har formet dem som mennesker, samt hvilke afsavn og anstrengelser det kræver at leve et liv for fuld kunstnerisk skrue.