Ærlig Frøkjær til familien: Jeg spiste marcipangrisene
For Cecilie Frøkjær spiller konfekt en vigtig rolle i julen.  FOTO: Scanpix
Tre folkekære tv-værter fortæller, hvilken juletraditioner der for alvor markerer julen for dem.

Hver især har vi vores små traditoner og ting, vi plejer at gøre op til jul - gør vi ikke dem, er det ikke rigtig jul.

Sådan er det også for landets kendis-værter Cecilie Frøkjær og Ida Wohler, hvorimod Jes Dorph går helt i den anden grøft, afslører HER&NU

Sådan plejer vi at gøre

I tv-værten Cecilie Frøkjærs familie er det den søde tand, som mest af alt markerer, at julen er gået ind:

- Jeg holder jul sammen med mine børn og forældre. Vi mødes alle sammen og laver marcipankonfekt. Alle ælter små grise og ruller dem i frugtfarve. Det gjorde vi også, da jeg var barn, og så stillede min mor dem i fryseren. I løbet af julemåneden forsvandt der en hel del af dem, og nu, så mange år efter, kan jeg godt afsløre, at jeg var rigtigt mange gange i fryseren, siger Cecilie Frøkjær til HER&NU.

Søde sager hører julen til, men det gør en særlig slags pynt også for Go' Morgen-værten Ida Wohlert, der skal holde jul med manden Kasper og drengene Elliot og Edgar.

- Min mormor havde svenske aner, og jeg har arvet hendes svenske julestage, som hun plejede at pynte op med pigeonæbler. Det gør jeg også, og når æblerne er kommet på stagen, er det jul, fortæller hun.

Artiklen forsætter under billedet.

Den smukke Ida Wohlert kan først holde jul, når mormors julestage er pyntet. FOTO: Scanpix

Ikke mange traditioner at komme efter

Traditioner er gode, men ikke alle er fan af dem, og for tv-værten Jes Dorph bærer julen slet ikke præg af den slags sentimentale gøremål:

- Jeg er ikke særlig julet, og jeg håber på ingen måde på en hvid jul. Det er først jul hjemme hos mig 24. december, og den bliver ikke holdt efter en speciel tradition. I år skal jeg holde jul med min søn Emil.

Jes Dorph ser ikke sig selv som en juleperson. FOTO: Scanpix.